KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Bulgaristan'da

24.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov'un davetlisi olarak, "Avrupa İçin Doğal Gaz: Güvenlik ve Ortaklık" başlıklı Enerji Zirvesi'ne katılmak üzere Bulgaristan'a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, Sofya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yakın dostluk ilişkileri içinde bulunduğu Bulgaristan'ın, Avrupa ülkelerinin enerji güvenliğini ilgilendiren "Avrupa İçin Doğal Gaz: Güvenlik ve Ortaklık" zirvesinin ev sahibi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Doğal gaz temini konusunun son dönemde gündemin üst sıralarına yerleştiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin doğalgaz tüketiminin de, ekonomik kalkınma ve refah seviyesinin yükselmesine bağlı olarak, sürekli ve yoğun bir artış içinde olduğunu kaydetti.

Doğu-Batı Enerji Koridorunda Türkiye'nin Kilit Rolü

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Doğu-Batı enerji koridoru olarak nitelendirilen güzergâhta kilit bir role sahip olduğunu, bu koridorda, Türkiye'nin katılımı ve katkılarıyla hayata geçirilen büyük projelerin, petrol, doğal gaz boru hatlarının, ülkemizi dünya pazarları için daha da önemli bir enerji üssü haline getirdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Sofya Enerji Zirvesi'ni, enerji güvenliği konusundaki mevcut meseleler hakkında üst düzey siyasi istişarelerde bulunulması ve Türkiye'nin doğal gaz ve enerji politikalarının bölge ülkelerinin kamuoylarına anlatılması bakımından önemli bir fırsat olarak görüyorum" dedi.

Ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gül'e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de refakat ediyor.

 

       

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı