KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye-Bulgaristan: "İlişkilerde En İyi Dönem"

17.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkiye-Bulgaristan: "İlişkilerde En İyi Dönem"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov, Türk-Bulgar İş Konseyi nedeniyle düzenlenen yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki yemekte yaptığı konuşmada görüşmelerin, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluk ve komşuluk hukukunun gereğini en iyi şekilde yansıtacak şekilde geçtiğini, bu çerçevede yeni hedefler belirlendiğini söyledi.

Bir ülkenin komşularıyla karşılıklı tesis ettiği huzurun, istikrarın ve güvenin ekonomik kalkınmayı, refahı ve bunun paylaşımını beraberinde getirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Bulgaristan'ın bugün geldiği noktayı, birçok ülke ve bölge için örnek gösterdi.

Cumhurbaşkanı Gül, ekonomik iş birliğinin, ticaretin ötesinde yatırım, turizm, kültürel faaliyetler, ulaşım ve enerji boru hatlarıyla birlikte düşünülmesi gerektiğine dikkat çekerek bunun ülkelerin birbirlerinin hak ve hukukunu korumasına da katkı sağlayacağını belirtti.

İş adamlarına yeni ortaklıklar kurma çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Gül, ortaya çıkabilecek sorunların çözümü ve yeni yatırım alanları oluşturulmasında her zaman destekte bulunacaklarını bildirdi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanından Yatırım Çağrısı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov da, karşılıklı ticaretteki olumlu verilere rağmen gelinen noktanın yeterli olmadığını ifade ederek yatırımlara ağırlık verilmesini gerektiğini belirtti.

Türkiye ile Bulgaristan arasında geçmişte gergin dönemler olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Parvanov, "Bu gerginliğin devam etmesini isteyen çevreler var. Bu çevreler gerginlik yaşanan dönemleri bugünle karşılaştırsınlar. Ekonomik parametreler karşılaştırılsın, kültürel ilişkilere bakılsın; ilişkilerde en iyi dönemi yaşıyoruz ve bunun alternatifi yok" dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı