KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Fin İş Adamlarına Davet

08.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'den Fin İş Adamlarına Davet


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen'in davetlisi olarak bulunduğu Finlandiya'daki temasları sürüyor.

Temaslarının öğleden sonraki bölümünde Helsinki Kent Konseyi tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül`e, Helsinki Belediye Başkanlığı`na gidişi sırasında yolda bir grup Türk vatandaşı sevgi gösterisinde bulundu.

 

 

Daha sonra Türkiye-Finlandiya İş Konseyi toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye`nin önemli bir bölge ülkesi olduğunu, genç ve eğitimli nüfusa, dinamik bir yapıya sahip bulunduğunu bildirerek, AB kriterlerine uygun yatırım ve iş imkânlarına dikkat çekti ve Finlandiyalı iş adamlarını Türkiye`de yatırım yapmaya çağırdı.

"Türkiye Krizden En Az Etkilenen Ülkelerin Başında"

Dünyanın küresel finans krizi yaşadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin geçmiş yıllardaki krizlerden ders çıkararak ve güçlü yapısal reformlara imza atarak günümüzdeki krizden en az etkilenen ülkelerin başında geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin ekonomi alanındaki hukuki altyapısını tamamladığını, Ar-Ge ve teknolojiye son birkaç yıldır büyük önem verdiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye-Finlandiya İş Konseyi toplantısının ardından Parlamento Binası`na giden Cumhurbaşkanı Gül, Parlamento Başkanı Sauli Ninistö ile görüştü ve Finlandiya Başbakanı Mati Vanhanen`i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül Tatar Türklerini Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Gül, etkinlikleri çerçevesinde Finlandiya Tatar Türkleri Toplumu Merkezi`ni de ziyaret ederek bir konuşma yaptı. Konuşmasında, topluluğun Türkiye ile Finlandiya arasında ekonomi, kültür ve turizm alanlarında köprü görevi gördüğünü ve ikili ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Burada kültürümüzü yaşatan sağlam bir topluluğu görmek bize kıvanç veriyor" dedi ve topluluk üyelerine gelecek nesilleri de aynı bilinçle yetiştirmelerini tavsiye etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı