KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Finlandiya'ya Gitti

07.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Finlandiya'ya Gitti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen`in davetlisi olarak Finlandiya`ya gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, hareketinden önce Esenboğa Havaalanı`nda yaptığı açıklamada, Finlandiya Cumhurbaşkanının davetlisi olarak, 7–9 Ekim 2008 tarihlerinde Finlandiya`yı, ardından Estonya Cumhurbaşkanının davetlisi olarak da, 9–11 Ekim 2008 tarihlerinde Estonya`yı ziyaret edeceğini bildirdi.

Finlandiya ve Estonya`nın Türkiye ile yakın ilişkileri olan ve işbirliğine önem verilen Avrupa Birliği ülkeleri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Fin ve Eston yetkililerle yapacağı görüşmelerde, ikili siyasi ilişkilerin değerlendirileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca başta Türkiye-AB ilişkileri olmak üzere, ekonomi, ticaret, kültür, güvenlik, bilim-teknoloji ve diğer alanlardaki işbirliğinin tüm yönleriyle ele alınacağını, bölgesel ve küresel konularda görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

"Demokrasi, Teröristleri İzole Eder"

Hareketinden önce havaalanında, sorulara verdiği cevapta "Açık toplumda her şey konuşulmalı, ancak düşmanı sevindirmenin de hiç anlamı yoktur. Silahla konuşana silahla karşılık vereceğiz. Ancak demokrasiye inancımızı kaybetmeyeceğiz. Demokrasi, teröristleri izole eder" diyen Cumhurbaşkanı Gül, "Terörle mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini" sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı