KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Somali Açıklaması: “Yaşanan Acılar İslam Dünyasının Katkılarıyla Azaltılacak”

17.08.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’den Somali Açıklaması: “Yaşanan Acılar İslam Dünyasının Katkılarıyla Azaltılacak”

 

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed ile Tarabya Köşkü’nde görüşen Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretin, Somali ve Afrika'nın karşı karşıya kaldığı büyük felaketle ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İcra Komitesi toplantısı dolayısıyla gerçekleştiğini söyledi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Şeyh Ahmed’i Türkiye'de bir kez daha görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretin, Somali ve Afrika'nın karşı karşıya kaldığı büyük felaketle ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İcra Komitesi toplantısı dolayısıyla gerçekleştiğini söyledi. Toplantının, birçok ülkeden temsilci ve bakanların katılımıyla yapılacağını da dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “İnanıyorum ki, alınan kararlarla yaşanan acılar İslam dünyasının katkılarıyla azaltılacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, acı gelişmelerin ülkemizde duyulduğu andan itibaren ilgili kuruluşları yardım çalışmalarının koordinasyonu için bir araya getirdiğini, halkın da kampanyalara önemli ölçüde destek verdiğini ifade etti.

AFRİKA’YA YARDIM KOORDİNASYON TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Gül’ün talimatı üzerine, son 50 yılın en büyük açlık felaketinin yaşandığı Doğu Afrika’ya Türkiye’den gidecek yardımların daha koordineli bir şekilde yapılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in başkanlığında, 1 Ağustos’ta, Çankaya Köşkü’nde bir toplantı gerçekleştirilmişti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı