KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Emniyet Teşkilatı 166 Yaşında

08.04.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Emniyet Teşkilatı 166 Yaşında

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Emniyet Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İçişleri Bakanı Osman Güneş ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Kabulde, Emniyet Teşkilatı’nın yapısı hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Güneş, 234 bin kişiye ulaşan personel sayısıyla Türk Polis gücünün uluslararası kuruluşlar tarafından takdir edilen bir konuma yükseldiğini anlattı. Bakan Güneş, Polis Akademisi’nde 18 ülkeden öğrenciye eğitim verildiğini belirtti.

VATANDAŞIN EN MEMNUN OLDUĞU KURUM EMNİYET
İçişleri Bakanı Güneş’in verdiği bir başka bilgi ise Türk halkının Emniyet mensuplarına olan yaklaşımıyla ilgili oldu. Bakan Güneş’in verdiği bilgiye göre, TÜİK’in yaptığı bir araştırmada vatandaşın hizmetlerinden en çok memnun olduğu kurum yüzde 78 ile Emniyet Teşkilatı çıktı.

“POLİSİMİZİ HER ZAMAN TAKDİR ETTİK”
Cumhurbaşkanı Gül de kabulde, her zaman Türk Emniyet Teşkilatı’yla gurur duyduğunu ifade ederek, “Herkesin güven içinde yaşayabilmesini siz sağlıyorsunuz. Devletin, devlet olduğunu gösteren bir kurumsunuz. Böyle bir kurumun hizmetlerinin halkta memnuniyet doğurması zordur. Ama halkın da polisin başarılarını takdir etmesi önemli” dedi.

“SİZİN BAŞARILARINIZ, TÜRKİYE’NİN BAŞARILI OLMASI DEMEKTİR”
Başarının yolunun eğitimden geçtiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Emniyetin yüzde 85’inin üniversite mezunu olmasının bu açıdan çok önemli olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskiden polis deyince akla herkesin kaçtığı bir teşkilat gelirdi. Bu durumdan başarılı bir teşkilat haline gelmiş bulunuyorsunuz. 3-4 sene önce kapkaç çok büyük bir mesele iken bugün bunlar çözüldü ve ciddi itibar kazanıldı. Elde edilen başarıları da halka iyi anlatmak lazım. Bunu da yapıyorsunuz. Artık faili meçhuller de kalmadı. Bunların duyurulması hem güven verir, hem itibarınızı artırır, hem de caydırıcı olur. Sizin başarılarınız, Türkiye’nin başarılı olması demektir.”

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı