KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türk Polis Teşkilatı'yla sadece Türk Halkı Değil, Herkes Gurur Duyuyor"

10.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polis Teşkilatı'nın 164. Kuruluş Yıl Dönümü törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Polis Radyosu Büyük Stüdyosu'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Emniyet Teşkilatı'nın başarılarından duyduğu gururu ifade ederek, daha da başarılı olmaları için her türlü desteği verdiğini, törene de, bu desteği bir kez daha göstermek için katıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, bu milletin güvenlik güçleriyle, silahlı kuvvetleriyle daima gurur duyduğunu belirterek "Türk Polis Teşkilatı, dünyanın en seçkin polis teşkilatlarından birisidir" dedi.

 

             

             

 

Sadece Suçluları Bulmak Değil, Suçları da Önlemek

Türk Polis Teşkilatı'nın sadece suçluları bulmak değil, suçları önlemek bakımından da çok önemli görevler yerine getirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, gerekli tedbirler alınmaz ise suç işleyeceklerin cesaret bulacaklarına dikkat çekerek, o nedenle bu fırsatın verilmemesi gerektiğini, bunun için de güçlü bir polis teşkilatının bulunmasının şart olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, organize suçlarla ve terörle mücadelede Polis Teşkilatı'nın başarılarının altını çizerek, bunun için de devletimizin her türlü imkânı polis teşkilatına verdiğini belirtti.

"En Büyük Hak, Güven İçinde Yaşamaktır"

Güvenlik konularının daima öncelikli olduğunu ve her şeyin başında geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, en büyük hak ve hürriyetin güvenlik içinde yaşamak olduğunu vurguladı. Güvenliğin de, herkesin kendi koyduğu kurallar çerçevesinde değil, anayasa ve kanunlar çerçevesinde sağlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, çağımızda, bütün standartların yükseldiği Türkiye gibi demokratik bir ülkede, demokrasinin sınırlarının en üst seviyeye çıkarılma çabasının yaşandığı bir ülkede, otoritenin kaynağının kanunlar ve anayasa olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, bu açıdan Türk Polis Teşkilatı'nın, giderek değişen Türkiye'ye kendisini adapte etmesinin önemine işaret ederek, bunun da en iyi şekilde yapıldığını söyledi.

Türk Polis Teşkilatı'nın, yurtdışındaki başarılarına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, teşkilatın, sadece Avrupa'da ve Asya'da değil, herkesin gitmeye cesaret edemediği Afganistan'da Irak'ta, ateş altında büyükelçiliklerimizi korumak için fedakârca çalıştığını en yakından bilenlerden birisinin de kendisi olduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Gül, teşkilatın yurt dışında örneğin Afganistan'da, sadece Türkiye'nin çıkarlarını değil, Afgan halkının da çıkarlarını koruduğunu belirterek, "Onun için sizlerle sadece Türk halkı değil, herkes gurur duymaktadır" dedi. Cumhurbaşkanı Gül fedakârlığı sadece kendilerinin değil, ailelerinin de yaptığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk milletinin şehitlerine de sahip çıktığının altını çizerek, şehitlerin geride kalanlarının da unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından Emniyet Teşkilatı tarafından düzenlenen atış şampiyonasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Ardından da Polis Bandosu tarafından geçit töreni yapıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı