KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Emniyet Teşkilatı'nın 165. Kuruluş Yıl Dönümü

07.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Emniyet Teşkilatı’nın 165. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

 

 

“TÜRKİYE, BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN DAHA GÜVENLİ”

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, Türkiye Cumhuriyeti’nden daha eski, 165 yıllık geçmişi bulunan Polis Teşkilatını tebrik ettiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin birçok kurumunun köklü bir geçmişi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bunun da Türkiye’nin ne denli köklü bir devlet olduğunu gösterdiğini belirtti. “Bir ülkede güvenlik ve huzurun sağlanması, devletin en önemli görevlerinin başında gelir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, suçluların zamanında yakalanıp adalete teslim edilmesinin halkın devlete olan güvenini artırdığını vurguladı. “Bugün gelinen noktada polisimiz bunu başarmıştır. Bakıldığı zaman, Türkiye ve Türkiye’deki büyük şehirler, birçok Avrupa ülkesinden daha güvenlidir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, eğitim konusunun da çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Emniyet teşkilatının güçlü olması için iyi bir eğitimin gerekli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, en son modern eğitim sistemlerinin takip edilerek uygulamaya konulması gerektiğini söyledi. “Türk polisi sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da başarıyla görev yapmaktadır” diyen Cumhurbaşkanı Gül, gittiği yerlerde bunu görmekten gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.

“BAŞARILI ÇALIŞMALAR HALKA DAHA İYİ ANLATILMALI”

Emniyet teşkilatının son yıllarda yaptığı başarılı çalışmaların halka daha iyi anlatılmasının üzerinde duran Cumhurbaşkanı Gül, gelişen teknoloji ile yeni suç çeşitlerinin ortaya çıktığını belirtti. “Bu konuda çok hızlı tedbir alıp, yeni oluşan durumlara adapte olmak önemli ki polisimiz bu konuda başarılı” diyen Cumhurbaşkanı Gül, daha da başarılı olunması için her türlü teknik imkânın polis teşkilatına sağlanmasını gerektiğini vurguladı.

Kabulde ayrıca, İçişleri Bakanı Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Köksal, yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdiler ve Cumhurbaşkanı Gül’ü, 10 Nisan “Polis Günü” faaliyetlerine davet ettiler.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı