KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Öğretmenler Topluma Rehberlik Eden Bilge Kişilerdir"

24.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Öğretmenler Topluma Rehberlik Eden Bilge Kişilerdir"



24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlerle öğle yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, “Öğretmenlik uzmanlık, sevgi, sabır, hoşgörü gerektiren bir meslek olmanın ötesinde, bir sanattır” dedi.


Çankaya Köşkü'ndeki yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 81 ilinden gelen öğretmenleri Çankaya Köşkü'nde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Öğretmenler Günü'nü kutladı. 

“EĞİTİM, KALKINMANIN ANAHTARIDIR”

Her yıl Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerle bir araya geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Çankaya Köşkü'nde geleneksel hale getirdiğimiz bu faaliyetle, öğretmenlerimizin milletimizin nezdindeki saygınlığını da en iyi şekilde gösterdiğimize inanıyorum. Tabii bu vesileyle sizleri yakından tanıma, sorunlarınızı, sıkıntılarınızı dinleme imkânını da elde ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, gelişmenin, sürekli ilerlemenin, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmanın anahtarının eğitimin olduğuna işaret ederek, bu nedenle tüm ülkelerin eğitime daima özel ilgi ve duyarlılık gösterdiklerini aktardı.       



“ÖĞRETMENLİK BİR SANATTIR”

Konuşmasında, “Öğretmenlik uzmanlık, sevgi, sabır, hoşgörü gerektiren bir meslek olmanın ötesinde, bir sanattır. Öğrenciler, öğretmenin elinde şekillenir, olgunlaşır ve hayata hazırlanır. Bir çocuk için aileden sonra ilk bilgi kaynağı öğretmendir. Kavramlara anlam katan öğretmenlerdir. Öğretmenler öğrencilere, dolayısıyla topluma rehberlik eden bilge kişilerdir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenliğin aynı zamanda, sınırları sadece okul duvarlarıyla veya müfredatla çizilemeyecek kadar özel ve farklı bir meslek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin bugünkü gurur verici seviyeye ulaşmasında büyük katkının öğretmenlere ait olduğunu kaydederek, “Bu vesileyle, devlet ve millet olarak bütün öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımızı, minnetlerimizi de sunmak istiyorum” dedi.

“ÖĞRETMEN HEM ÖĞRETEN, HEM ÖĞRENEN”

Konuşmasında nitelikli öğretmen yetiştirilmesinin önemine de işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, eğitimin ve öğrenmenin hayat boyu sürdüğüne de dikkat çekerek, “Öğretmenlik devamlı gelişme halinde olan bir meslektir. Bu nedenle çağımızın bir yeniliği de öğretmenlerimize öğreten rolünün yanı sıra öğrenen rolünü de yüklemektedir. Dolayısıyla sizler öğretirken ortaya çıkan yenilikleri, kendinizi yenilemenizi ve bunları öğrencilerinize taşımanızı da sizden bekliyoruz. Sizlerin bu şuurla hareket ettiğinizden de hiçbir şüphemiz yoktur” dedi.

“ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI, EĞİTİMİN SORUNLARINDAN AYRI TUTULMAMALI”

Öğretmenlerin çalışma ve hayat şartlarının daha ileri seviyeye ulaştırılması, imkânlarının artırılması konusunda haklı beklentilerini bildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenlerin sorunlarını, eğitimin sorunlarından ayrı tutmamak gerektiğini, Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu konunun üzerinde hassasiyetle durduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda öğretmenlere, “Görev yaptığınız yerlere döndüğünüzde diğer öğretmenlerimize, idarecilerinize, ailenize, öğrencilerinize selam ve muhabbetlerimi, en iyi dileklerimi ulaştırırsanız bundan büyük bir memnuniyet duyacağım. Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Atatürk'e, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimize, benim kendi öğretmenlerime hepsine rahmet diliyorum ve herkese tekrar şükranlarımı sunuyorum. Sizlere de başarılar diliyorum” şeklinde seslendi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı