KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Çankaya Köşkü'nde Öğretmenler Günü

24.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Çankaya Köşkü'nde Öğretmenler Günü


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile 81 ilden gelen öğretmenlerden oluşan heyete Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verdi.

Hayrünnisa Gül ile birlikte konuklarını karşılayan Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Başöğretmen unvanını aldığı 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak kutlanmasının öğretmenlere verilen önemin bir işareti olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, bütün imkânsızlıklara rağmen fedakârlıkla görevini yapan, bu itibarlı ve kutsal mesleğin temsilcileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu vurguladı.

 

"Eğitimin Temel Direği Öğretmenlerdir"

"Öğretmenlere ne yapılsa azdır" diyen Cumhurbaşkanı Gül, daha önceki konuşmalarında da eğitime yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Öğretmenlerimizin yeni nesilleri sorumluluk duygusu gelişmiş, güzel ahlâklı, teknolojiyi kullanan, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller olarak yetiştirmeleri, hakikaten geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Her ülkenin ilerlemesi, insanlarının potansiyelini harekete geçirebilme gücüne bağlıdır. Bunu sağlayacak olan ise nitelikli eğitimdir. Eğitimin temel direği de öğretmenlerdir. Barakada eğitim verebilirsiniz ama eğer öğretmenler gerçekten iyi ise, öğretmenler özverili ise oradan iyi yetişmiş nesiller çıkar" dedi.

Bilim ve teknolojideki ilerlemelerin eğitimi de etkilediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, günümüz dünyasında ülkelerin belirleyici rol oynamasının nitelikli insan gücüne sahip olmalarına bağlı olduğunu, dolayısıyla gelecek nesilleri yeniliklere adapte etmek konusunda öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Millî Eğitim Bakanı başta olmak üzere Bakanlık çalışanlarına da teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, beklenti ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda -ülkenin imkânları dâhilinde- önceliğin öğretmenlere verilmesini sorumlu herkesten rica ettiğini ifade etti. Ayrıca, Başöğretmen Atatürk ile ebediyete intikal etmiş öğretmenleri de saygı ve rahmetle andığını sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı