KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Öğretmenlik, Yeni Nesillere Adanmış Bir Hayat Demek"

24.11.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül Çankaya Köşkü'ndeki yemekte yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

             

           

 

"Öğretmenlerimizin İstek ve Sıkıntılarını Bizzat Kendilerinden Dinlemek Bizim İçin Önemli"

Öğretmenler Günü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde üçüncü kez buluştuklarını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, "Geride kalan iki yıl içinde güzel bir geleneği yerleştirdiğimiz kanaatindeyim. Öğretmenlerimizin beklentilerini, taleplerini, eğitimle ilgili neler yapılabileceği konusundaki fikirlerini öğrenmek; sıkıntılarını bizzat kendilerinden dinlemek bizler için büyük önem taşımaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, mutlu, huzurlu, modern ve güçlü bir ülke olmanın yolunun eğitimden geçtiğini ve eğitimin, kalkınma ve gelişmenin ana unsuru olduğunu vurguladı.

Küreselleşen dünyada, ülkelerin geleceğinin, yeni nesillerin nitelikli bir eğitim alarak yetiştirilmesine bağlı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, özellikle Türkiye gibi büyük genç nüfusa sahip olan bir ülkede eğitimin, üzerinde durulması gereken en öncelikli konuların başında geldiğini vurguladı.

"Genç Nüfusun Verimli Değerlendirilmesi, Türkiye'nin Hedeflerine Ulaşmasını Sağlayacak"

Ülkemizin sahip olduğu genç nüfusun başarılı bir gelecek için ciddi bir potansiyel oluşturduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Gül, bu güçlü potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesinin, ülkemizin hedeflediği seviyeye ulaşmasını sağlayacağını belirtti.

Okullaşma Oranı

Cumhurbaşkanı Gül, eğitime bütçeden ayrılan kaynağın son yıllarda artırıldığına ve en büyük payın Millî Eğitim Bakanlığı'na ayrıldığına dikkat çekerek, okullaşma oranında da sevindirici gelişmeler elde edildiğini aktardı.

2008–2009 eğitim-öğretim yılında okul sayısının yaklaşık 60 bine ulaştığını, öğrenci sayısının ise 21 milyonu aştığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu rakamın dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan daha fazla olduğunu, öğretmen sayısının ise 760 bine yaklaştığını sözlerine ekledi.

"Öğretmenler, Eğitim Sistemimizin Temel Taşıdır"

Cumhurbaşkanı Gül, eğitimin fonksiyonlarını yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanmasının her şeyden önce öğretmenlerin gayretlerine bağlı olduğunu, eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenliğin, dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı bir meslek olduğunu belirtti.

"Öğretmenler, Büyük Fedakârlığın Timsalidir"

"Ülkenin her köşesinde, sorumluluklarını sorunlarından üstün tutma anlayışıyla çalışan öğretmenlerimiz, üstün bir görev bilinci içerisindedir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin farklı bölgelerindeki bu kutsal mesleğin temsilcilerinin, değeri maddiyatla ölçülemeyecek kadar büyük fedakârlığın timsali olduğunu, öğretmenliğin bu ülkeye, yeni nesillere adanmış bir hayatı ifade ettiğini kaydetti.

Çocuk ve gençleri; karakterli, bilgili, ülkesine bağlı, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, sorgulayan özgür bireyler olarak yetiştiren öğretmenlerimizin, geleceğe şekil verdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, Büyük Atatürk'ün öğretmenlere, "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" dediğini hatırlattı.

"Türkiye'nin Geldiği Seviye, Öğretmenlerimizin Eseridir"

Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenlerin, sıkıntılarla karşılaşsa dahi, görev anlayışlarından ve ideallerinden taviz vermeden, büyük bir sevgi ve hizmet aşkıyla görevlerini yaptığını vurgulayarak, "Gururla ifade etmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin 86 yılda geldiği seviye, siz öğretmenlerimizin eseridir" dedi.

Öğretmenlik: Bilgelik Mesleği

Öğretmenlerin emekli olsalar dahi görevlerinin hiç bitmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, öğretmenliğin, yaygın kabul gördüğü şekilde, bir “bilgelik mesleği” olduğunu aktardı.

Yaşadığımız çağın, bilgi kaynaklarına ulaşmayı kolaylaştırdığı gibi, sürekli yenilenmeyi ve bilgileri güncellemeyi zorunlu kıldığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Gül, bu durumun, öğretmenlerin sorumluluğunu daha da arttırdığını, öğretmenlerin öğrencilerden daha ileride olması gerektiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle tamamladı: “Yarınlarımızı emanet ettiğimiz; sonsuz sevgi ve sabırla çalışan, güçlüklere gönül rızasıyla katlanan, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimize, bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sizin ve şahsınızda bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ailelerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmenizi diliyorum.”

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı