KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Osmaniye: Tarım Kentinden Sanayi Kentine

02.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Osmaniye: Tarım Kentinden Sanayi Kentine

 

Osmaniye’de verimli arazilerde tarım yapılırken sanayinin de gelişmesinin sevindirici olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bunun için arazilerin dahi yetmediğini ancak bunun ‘mutlu bir problem’ olduğunu söyledi.

Tosçelik Fabrikası
Korkut Ata Üniversitesi
Resmî Kurumlar
Valilik

Osmanlı döneminde Cebel-i Bereket Sancağı’nın merkezi olması nedeniyle Cebelibereket (Bereket Dağı) ismiyle bilinen Osmaniye, her geçen gün büyüyen ve gelişen ekonomisiyle, ‘tarihî bereket’ unvanına yeniden kavuşuyor. Türkiye’de üretilen yerfıstığının yüzde 40’ı, kırmızı turpun ise yüzde 80’ini yetiştiren ve tarihi boyunca tarım kimliğiyle öne çıkan şehir, üniversitesi ve 1994 yılında kurulan Organize Sanayi Bölgesi’yle kabuk değiştirdi. 421 hektar üzerine kurulu, 7 bin 557 kişiyi istihdam eden OOSB, büyük bir ekonomik dönüşüm gerçekleştirerek Osmaniye’yi Doğu Akdeniz’in cazibe merkezi durumuna yükseltti. Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticilerinden ve dünyanın ikinci büyük ark kazanına sahip fabrika bu bölgede faaliyet gösteren işletmeler arasında bulunuyor.

Osmaniye ziyaretinde ilk durağı olan valilik önünde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, devletin bütün görevlilerinin vatandaşlar ve çocukların geleceği için çalıştığını kaydederek, bu konuda çok güzel hizmetlerin yapıldığını ve çok önemli mesafeler alındığını vurguladı. Konuşmasında, “Türkiye’nin dört bir yanı birbirinden kıymetlidir. Hakkâri de, Edirne de, Osmaniye de, Sinop da hepsi birbirinden kıymetlidir. Türkiye’nin her tarafı hepimize aittir. İstediğimiz yere gidebiliriz, istediğimiz yerde yerleşebiliriz. Bunlar büyük mutluluktur. Ne mutlu, bu vatanın değerini bilenlere” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye’de de vatandaşların bu değeri iyi bildiklerini aktararak, vatandaşlara aydınlık gelecekler dileğini iletti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından vilayeti ziyaret etti.

GARNİZON KOMUTANLIĞI VE BELEDİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Osmaniye’de valiliğin ardından garnizon komutanlığı ve belediyeyi ziyaret etti.

Osmaniye Belediye binası önünde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye'nin 1996'da il statüsüne alınmadan önce Cumhuriyetin ilk yıllarından 1933 yılına kadar il olarak kaldığını daha sonra ilçeye dönüştürüldüğünü hatırlattı ve “Bugün memnuniyetle görüyorum ki Türkiye'nin en hızlı gelişen illerinden, nüfusu 500 bine yaklaşmış, Anadolu'nun en mümbit topraklarından ve daima cazibesi olmuş bir kent Osmaniye. Bu cazibe sebebiyle de buraya her zaman akın olmuştur” dedi.

“TARIM YAPILIRKEN SANAYİNİN DE GELİŞMESİ SEVİNDİRİCİ”

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra sanayici, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Polis Evi'nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemekte yaptığı konuşmada, Osmaniye'nin bereketli topraklara sahip, vatanına milletine karşı sevgi duyan insanların yaşadığı bir il olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, verimli arazilerde tarım yapılırken sanayinin de gelişmesinin sevindirici olduğunu, bunun için arazilerin dahi yetmediğini ancak bunun ‘mutlu bir problem’ olduğunu söyledi.

“YENİ ÜNİVERSİTELER HEDEFLERİNİ ÇOK İYİ KOYMALI”

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, yeni üniversitelerin hedeflerini çok iyi koyması, iyi bir akademik kadro oluşturması ve öğrencilerine güven aşılaması gerektiğini söyledi.

“İŞ DÜNYASININ DAİMA YANINDA OLMAK GEREKİR”

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tosçelik ve Yolbulan Baştuğ Metalurji fabrikalarında incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, iş dünyasının kıymetini bilmek ve önünü açmak gerektiğini vurguladı.

Tosçelik Fabrikası’nı ziyareti sırasında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye'de sanayi alanında yapılan yatırımlardaki başarıları yerinde görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Tosçelik'te elde edilen başarıyı, hem yatırım sahibi hem de işçilerin ortak başarısı olarak nitelendirdi ve bu yatırımdan dolayı Tosyalı ailesini tebrik etti.

“DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDEKİ BAŞARILAR BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Daha sonra, Yolbulan Baştuğ Metalurji Sanayi Fabrikasına geçen Cumhurbaşkanı Gül, demir çelik sektöründeki başarıların büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül, bu alandaki özelleştirmelerin önemini vurgulayarak şöyle söyledi: “Devlet sektörünün kârlılığı tartışmalı bir konudur. Bir işin tek bir sahibi olmazsa o zaman çalışanlar da o işi kendilerine gece gündüz bir mesele olarak görmezler. Onun için zaten özelleştirmeler yapıldı, Türkiye'nin büyük tesisleri Karabük'ten tutun da Ereğli'ye kadar. Bunların özelleştirilmesi mecburdu. Çünkü dünyada rekabet etmek artık mümkün değildi. Şimdi onlar özel sektör elinde devam ederken sizler, demir çelik sanayinin çok kıymetli müteşebbisleri, yeni eserler ortaya koyuyorsunuz.”

BAYAN GÜL’ÜN OSMANİYE TEMASLARI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Osmaniye’ye giden Hayrünnisa Gül, Engelliler Mesleki Rehabilitasyon Merkezi ile Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti. Osmaniye’de ilk olarak 80. Yıl Engelliler Mesleki Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Bayan Gül, engellilerin sosyal ve eğitsel etkinliklere katılmaları amacıyla kurulan iş uğraşı atölyelerini gezdi. Bilgisayar laboratuarıyla etkinlik odasında da incelemelerde bulunan Bayan Gül, çalışmalarını incelediği engellilerle yakından ilgilendi. Bayan Gül, daha sonra Vali Zübeyir Kemelek Kırsal Kalkınma ve Sosyal Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti.

Kilim dokuma atölyesini de gezen Bayan Gül, burada isminin yazılı olduğu kilimin iplerini dokuma tezgâhında kesti. Kilimi dokuyan kadınlar da adının yazılı olduğu kilimi Bayan Gül'e hediye etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı