KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Osmaniye: "Daima Cazibesi Olmuş Bir Kent"

02.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Osmaniye: "Daima Cazibesi Olmuş Bir Kent"

 


Osmaniye Belediye binası önünde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Anadolu’nun en mümbit topraklarından biri olan Osmaniye’nin daima cazibesi olduğunu belirtti.

Tosçelik Fabrikası
Korkut Ata Üniversitesi
Resmî Kurumlar
Valilik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Osmaniye’de valiliğin ardından garnizon komutanlığı ve belediyeyi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye Belediye Başkanlığını ziyareti öncesinde vatandaşların sevgi gösterileri arasında belediye hizmet binasının bulunduğu Atatürk Caddesi'nde yürüdü.

“BURAYA HER ZAMAN AKIN OLMUŞTUR”

Osmaniye Belediye binası önünde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye'nin 1996'da il statüsüne alınmadan önce Cumhuriyetin ilk yıllarından 1933 yılına kadar il olarak kaldığını daha sonra ilçeye dönüştürüldüğünü hatırlattı ve “Bugün memnuniyetle görüyorum ki Türkiye'nin en hızlı gelişen illerinden, nüfusu 500 bine yaklaşmış, Anadolu'nun en mümbit topraklarından ve daima cazibesi olmuş bir kent Osmaniye. Bu cazibe sebebiyle de buraya her zaman akın olmuştur” dedi.

OSMANİYE’NİN PLANLAMASI

Cumhurbaşkanı Gül, özellikle yeni il olan yerleşim birimlerinde belediyecilik hizmetinin çok önemli olduğuna vurgulayarak, altyapının imar faaliyetlerine göre yapıldığını ve şehrin geleceğinin ona göre planlandığını belirtti. “Eminim burasının planlaması iyi şekilde yapılıyordur. Çünkü, planlamalar başında doğru yapılmazsa nüfus büyüyünce çok büyük problem oluyor. Aldığım bilgiler çerçevesinde burada bunlara çok dikkat edildiğini gördüm ve bundan memnun oldum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye’nin başarısının Türkiye'nin başarılarına katkı sağlayacağını belirtti. Osmaniye’deki kamu görevlilerinin birlik ve beraberlik içinde hizmet yarışında olduklarını görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, verimli topraklara sahip Osmaniye’de tarımın yanında sanayinin de geliştiğinin görüldüğünü, Türkiye’nin gurur kaynağı fabrikaların bulunduğu organize sanayi bölgesini ziyaret edeceğini aktardı.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, belediye ziyareti esnasında Cumhurbaşkanı Gül'e, üzerinde adının yazılı olduğu kök boyadan yapılmış bir kilim hediye etti.

“TARIM YAPILIRKEN SANAYİNİN DE GELİŞMESİ SEVİNDİRİCİ”

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra sanayici, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Polis Evi'nde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Yemekte yaptığı konuşmada, Osmaniye'nin bereketli topraklara sahip, vatanına milletine karşı sevgi duyan insanların yaşadığı bir il olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, verimli arazilerde tarım yapılırken sanayinin de gelişmesinin sevindirici olduğunu, bunun için arazilerin dahi yetmediğini ancak bunun ‘mutlu bir problem’ olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, ilin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti aktararak, Osmaniye'de farklı siyasi partilerden siyasetçilerin, kamu görevlilerinin, üniversite, vali, belediye başkanı ve halkın ele ele vererek çalıştıklarını, bunun da sevindirici olduğunu vurguladı. Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül'e, Tuzla'da 1981 yılında birlikte askerlik yaptığı İlhan Gürağaç tarafından, siyah beyaz bir askerlik fotoğrafı armağan edildi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı