KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye'nin Dört Bir Yanı Birbirinden Kıymetlidir"

02.11.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Türkiye'nin Dört Bir Yanı Birbirinden Kıymetlidir"


Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin her tarafının bütün vatandaşlarımıza ait olduğunu belirterek birlik-beraberlik vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül'ü Adana Havalimanı'nda, Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz ve 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz ile diğer yetkililer karşıladı. Adana’dan karayolu ile Osmaniye’ye geçen Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül, vatandaşların yoğun ilgisi üzerine yol üzerinde bulunan Toprakkale’de durdu ve burada kendilerine sunulan halkoyunları gösterisini izledi.

 

 

“DEVLETİN BÜTÜN GÖREVLİLERİ ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR”

Cumhurbaşkanı Gül’ü Osmaniye’ye gelişinde Vali Celalettin Cerrah ile ilin önde gelenleri valilik önünde karşıladı. Burada halka hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye’de tarımın yanında sanayinin de güçlü bir şekilde geliştiğini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, devletin bütün görevlilerinin vatandaşlar ve çocukların geleceği için çalıştığını kaydederek, bu konuda çok güzel hizmetlerin yapıldığını ve çok önemli mesafelerin de alındığını vurguladı.

“NE MUTLU, BU VATANIN DEĞERİNİ BİLENLERE”

Konuşmasında, “Türkiye’nin dört bir yanı birbirinden kıymetlidir. Hakkâri de, Edirne de, Osmaniye de, Sinop da hepsi birbirinden kıymetlidir. Türkiye’nin her tarafı hepimize aittir. İstediğimiz yere gidebiliriz, istediğimiz yerde yerleşebiliriz. Bunlar büyük mutluluktur. Ne mutlu, bu vatanın değerini bilenlere” diyen Cumhurbaşkanı Gül, Osmaniye’de de vatandaşların bu değeri iyi bildiklerini aktararak, vatandaşlara aydınlık gelecekler dileğini iletti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından vilayeti ziyaret etti.

 

OSMANİYE

Yüzölçümü: 3.279,9 km²
Nüfusu: 471.804 Kişi
Nüfus Yoğunluğu: 144 Kişi/km²
İlçe-Belde-Köy Sayısı: 7 İlçe – 16 Belde – 160 Köy
Rakım: 121 m
Kişi Başına Milli Gelir: 1.157 $
Sosyo -Ekonomik Gelişmişlik: 2003 yılı itibariyle Türkiye genelinde 47.’nci sırada yer almaktadır.
İhracat Kapasitesi: 22.267.109 $ (2010 Eylül ayı)
Başlıca Mamuller ve Tesisler: Gıda ürünleri ve içecek imalatı: Yerfıstığı işleme tesisleri, unlu mamulleri ve öğütülmüş tahıl ürünleri imalatı, zeytinyağı fabrikaları. Ana metal sanayi: Demir çelik ve haddehaneler. İplik üretimi. Ağaç ürünleri imalatı: İnşaat kerestesi ve doğrama imalatı.

KISA TARİHÇE

Bölge; Hitit, Asur, Roma ve Bizans dönemlerinde kullanılan önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Türkler, Osmaniye’ye ilk defa 7. yüzyılda Abbasi Orduları ile gelmişlerdir. Memlûklular döneminde ise Osmaniye ve çevresine büyük Türk göçleri olmuştur. Bölgenin tamamen Türklerin hâkimiyeti altına girişi, Malazgirt Zaferi’nden sonra Selçuklu Devletinin hâkimiyeti ile gerçekleşmiştir. Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi sonrasında 1517 tarihinde Çukurova, Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katılmıştır. Osmaniye, 1865 iskânından sonra coğrafi konumu nedeniyle hızla gelişmiş, 2. Meşrutiyet ile de Cebel-i Bereket Sancağı’nın merkezi Yarpuz’dan Osmaniye merkeze taşınmıştır. 1908’den itibaren 15 yıl Sancak, 10 yıl da Vilayet merkezi olan Osmaniye, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra önce İngilizler sonra da Fransızların işgaline uğramıştır. Bölge halkı çeteler oluşturarak direniş göstermiş, Fransa ile TBMM Hükümeti arasında 20 Ekim 1921 tarihinde imzalanan Ankara İtilâfnamesi’nden sonra Fransızlar, 7 Ocak 1922 tarihinde Osmaniye’den çekilmiştir.

24 Ekim 1996 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı