KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Milyarlarca Dolar Versek Türkiye'yi Böyle Güzel Tanıtamayız"

14.09.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nu ve Basketbol Milli Takımı'nı Tarabya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, dünya ikinciliğinin Türk halkına moral kaynağı olduğunu dile getirdi.

 

Kabulde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, 28 Ağustos–12 Eylül 2010 tarihleri arasında ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak tarihî bir başarıya imza atan Basketbol Milli Takımı'nı ve Federasyon yöneticilerini tebrik etti.

 

 

Basketbol Milli Takımının Türkiye'ye çok büyük bir mutluluk yaşattığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, spordaki başarıların sadece spor camiasıyla kalmadığını, Türkiye'ye çok büyük bir ün, şan ve güç kattığını belirtti.

 

“TÜRK HALKINA MORAL KAYNAĞI OLDUNUZ”

 

Cumhurbaşkanı Gül, Milli Takımın Türk halkına moral kaynağı olduğuna, ayrıca sporun sadece futbolla sınırlı olmadığını gösterdiğine işaret ederek, bu büyük başarının ardından Türkiye'de basketbolun hamle yapacağına olan inancını dile getirdi.

 

Şampiyona'nın Türkiye'yi tanıtmak açısından çok büyük katkı sağladığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Milyarlarca dolar versek Türkiye'yi böyle güzel tanıtamayız” dedi.

 

Türkiye'nin bu Şampiyona'dan yüzünün akıyla çıktığını, büyük spor tesislerini çok kısa süre içinde yaptığını, maçları izlerken yanında olan yabancı devlet adamları ve FIBA’nın yetkililerinin hepsinin ülke olarak böyle güzel bir organizasyon gerçekleştirdiğimiz için takdirlerini ifade ettiklerini kaydetti.

 

“BU BAŞARINIZ HİÇ UNUTULMAYACAKTIR”

 

Türkiye'de topyekûn bir yükselişin söz konusu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, sporun bunun çok önemli ayaklarından birini oluşturduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bütün Türk halkına bu muhteşem başarıyı kazandırdığınız için, dünya ikincisi olduğunuz için, dünyanın çok önemli takımlarını, dünya şampiyonluğunu defalarca kazanmış takımları yendiğiniz için, gerçekten sizleri hep tekrar tebrik ediyoruz. Hepimizin gurur kaynağı oldunuz. Hepimize büyük mutluluk yaşattınız. Türkiye'ye güç verdiniz, Türkiye dışındaki Türklere güç verdiniz. Bütün bunlardan dolayı da gerçekten mutluyuz. Sizin bu başarınız hiç unutulmayacaktır. Hem Türk halkı hem bütün yetkililer, herkes kadirşinaslık içerisinde bu başarınızla övüneceklerdir. Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum.”

 

CUMHURBAŞKANI GÜL’E “DESTEK” TEŞEKKÜRÜ

 

Federasyon Başkanı Turgay Demirel de, verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür etti. A Milli Basketbol Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu da, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendilerini yalnız bırakmadığını ifade ederek, “Bizi gerek İstanbul'daki, gerek turnuvadaki maçlarda hiç yalnız bırakmadınız. Bu bizi çok mutlu etti. Sporcular olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının bize destek vermesinin bizim için ayrı bir manevi değeri var. Bu destekten ötürü çok teşekkür ederiz. Gönül isterdi ki sizin karşınıza altın madalya ile çıkalım. İnşallah hem sizi hem Türkiye'yi ikincilik de mutlu etmiştir” diye konuştu.

 

TÜRKOĞLU VE TUNÇERİ’DEN ŞAMPİYONA ANISI HEDİYELER

 

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül'e, Turgay Demirel tarafından Dünya Basketbol Şampiyonası'nın altın, gümüş ve bronz madalyaları hediye edildi. Cumhurbaşkanı Gül'e ayrıca Hidayet Türkoğlu, takım oyuncularının fotoğraflarının bulunduğu panoyu ve ikinci kaptan Kerem Tunçeri de milli takım oyuncularının imzaladığı 10 numaralı kendi formasını ve yine oyuncuların imzaladığı basketbol topunu verdi.

 

Cumhurbaşkanı Gül, 28 Ağustos tarihinde Kayseri'de, Avustralya ile Ürdün arasında yapılan açılış karşılaşmasının yanı sıra, Türkiye'nin oynadığı Çeyrek Final, Yarı Final ve Final karşılaşmalarını izlemiş, Final maçının ardından Şampiyon olan ABD takımına madalyalarını vermişti.

 

DÜNYA ÇOCUKLARI PROJESİ

Kabulde Cumhurbaşkanı Gül’e, Basketbol Federasyonu’nun projelerinden de bahseden Başkan Turgay Demirel, Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde 110 ülkeden 250 çocuğun ve antrenörlerinin bir kampa alındığını, Türkiye’den de 50 çocuğun katılımıyla hem basketbol kampı, hem de Türkiye’nin tanıtımının yapıldığını ifade etti. 77 değişik dilin konuşulduğu kampın sonunda çocuklar, Dünya Kupası açılış törenine iştirak ettiler.

TARİHİN EN BAŞARILI ŞAMPİYONASI

2010 Dünya Şampiyonası’nın son gününde basın toplantısı düzenleyen FIBA Genel Sekreteri, Türkiye’nin 60 yıllık Dünya Şampiyonaları tarihinin en başarılı organizasyonuna imza attığını söyledi.

Şampiyonanın TV verileriyse 200 ülkeden 1 milyar izleyicinin 2010 Dünya Şampiyonası maçlarını seyrettiğini gösteriyor. Bu rakam Japonya’da düzenlenen 2006 Dünya Şampiyonası’nda ve Polonya’da gerçekleştirilen 2009 Avrupa Şampiyonası izleyici sayısını aştı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı