KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"30 Ağustos Zaferi, Şanlı Tarihimizin Bir Özetidir"

30.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 88. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün şeref tribününde yerini alması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini ayakta selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “30 Ağustos Zaferi, esasen şanlı tarihimizin bir özetidir. Türk milleti bu zaferle adeta küllerinden yeniden doğmuştur. 30 Ağustos Zaferi, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yazılmış büyük bir destandır” dedi.  

“TÜRKİYE’NİN YOLU DAİMA AÇIK, GELECEĞİ PARLAK OLACAKTIR”

Büyük Zafer ile hür, müstakil ve bir arada yaşama kararlılığımızın ebedi anıtının dikildiğini, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olduğunun dünyaya ilan edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, 30 Ağustos Zaferinin, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlete kavuşmamızın yolunu açtığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Büyük Zafer’in ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, geleceğe umutla bakan, sürekli atılım içinde olan; dinamik ekonomisi, gelişen demokrasisi ve ordusuyla çevresine barış ve istikrar yayan; dünya sistemine daima yapıcı katkılar sağlayan; modern, müreffeh, güçlü bir devlet olarak yükseldiğinin altını çizdi.

Milletimizin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, daha çağdaş bir devlete ve daha çağdaş bir demokrasiye sahip olmak konusunda büyük kararlılık içinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Türk milleti, bugünlerini geçmişte kazanılan zaferlere ve verilen mücadelelere borçlu olduğunun bilincindedir. Vatan uğrunda, bayrak uğrunda, bağımsızlık uğrunda ödenen bedelleri hiçbir zaman unutmadan, ecdadımızın yaptığı gibi, güzel ülkemizi yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. İnancım odur ki, Türkiye’nin yolu daima açık, geleceği parlak olacaktır” dedi.


Zafer Bayramı Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Gül, akşam saatlerinde ise, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner tarafından, Zafer Bayramı'nın 88. yıl dönümü nedeniyle Merkez Orduevi'nde verilen resepsiyona katıldı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı