KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "30 Ağustos, Birlik ve Beraberliğimizin İspatıdır"

30.08.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 87. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Atatürk Kültür Merkezi`ndeki törenler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün şeref tribününde yerini alması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini ayakta selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “30 Ağustos Zaferi, dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır. Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır. Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır” dedi.

 

 

“Farklılıklarımız, Birliğimizi Tamamlayan Zenginliklerimizdir”

Atalarımızın bu toprakları canlarıyla, kanlarıyla vatan yaptıklarını; vatanın her karış toprağı için kadını erkeği, genci yaşlısı, doğulusu batılısı herkesin omuz omuza vererek savaştığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, farklılıklarımızın birliğimizi tamamlayan zenginlikler olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül, bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan bir millet olduğumuzu, bundan sonra da kimsenin bu birlikteliğe zarar veremeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edeceğini bildirerek, dünyanın en güçlü ordularından birine sahip olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de bölgesinde bir istikrar unsuru olarak, dünya barışına katkılarıyla ülkemizin saygınlığını artırdığını ifade etti.

Şehit Yakınlarına: “Sizler Bizim Gurur Kaynağımızsınız”

Şeref tribününden töreni izleyen dört şehit yakınıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, şehit yakınlarının da burada bulunmasının, milletin, ordunun, devletin şehit yakınlarına verdiği değeri göstermesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak; “Sizler bizim onurumuz, şerefimiz, gurur kaynağımızsınız. En sevgili varlıklarınızı bu vatan için verdiniz” dedi.

 

Zafer Bayramı Resepsiyonu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından, Zafer Bayramı’nın 87. Yıl dönümü nedeniyle akşam saatlerinde Merkez Orduevi’nde verilen resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk’ün giydiği kıyafetlerden oluşan, Faruk Saraç’ın hazırladığı Sarı Zeybek defilesini de izledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı