KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye 2010'da Avrupa'nın En Fazla Büyüyen Ülkesi Olacak"

07.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde iş adamlarına “Burayı akşama kadar gezsem yorulmam” diyen Cumhurbaşkanı Gül, hızla büyüyen Türkiye ekonomisine ve çocuklarımızın çok daha iyi bir Türkiye’de yaşayacağına dikkat çekti.

Sincan Organize Sanayi Bölgesi`ndeki temaslarının ardından iş adamlarıyla düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, il ziyaretlerinde iş adamlarına geniş vakit ayırdığını, bu konuda eksiklik hissettiği Ankara`da da sanayi bölgelerini ziyaret etmeye başladığını belirtti.

Organize sanayi bölgelerindeki işletmelerin dünya çapında firmalar olduklarını, onları yerinde görmenin heyecan verici olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Burayı akşama kadar gezsem yorulmam çünkü gördüklerim beni gururlandırıyor” dedi.

 

 

“TÜRK EKONOMİSİ ‘TAKE-OFF’ YAPTI”

Cumhurbaşkanı Gül, bu tür ziyaretler vesilesiyle Türk ekonomisini ve firmaları daha iyi tanıma fırsatı elde ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böylece geleceğe güvenimiz artıyor. Yurt dışı ziyaretlerime katılan Türk iş adamlarının projelerinin büyüklüğünü dinlediğimde, bu gerçekten beni gururlandırıyor.”

Ekonomi için uçakların kalkışı anlamına gelen İngilizce “take-off” tabirinin kullanıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye’de artık yeni bir dönem var. Türk ekonomisi kendini ispat etti ve yetkinliğini bütün dünyaya gösterdi. Uçak bir kez ‘take-off’ yaptıktan sonra irtifa kazanır ve binlerce metre yükseklikte yol alır. Türkiye, daha önce çeşitli zamanlarda ‘take-off’ yapmaya çalıştı, ama irtifa alamadı. Tekrar krizlere, çıkmazlara girildi, çok acılar yaşandı. Bazı iş adamlarımızın çalışanlarını meşgul etmek için spor tesisleri kurduğunu biliyoruz. Ama çok şükür, artık bunlar unutuldu; Türk ekonomisi ‘take-off’ yaptı. Türk ekonomisi irtifasını kazanacak ve hedefine yol alacak” dedi.

“GİRİŞİMCİLİK RUHU OLAN YERDE BÜYÜK İŞLER YAPILIR”

Türk ekonomisinin dünyanın 1920’lerde gördüğü büyük buhrandan sonraki en büyük krizin yaşandığı geçen yıl kendini ispatladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, son yıllarda yapılan köklü ekonomik, hukuki ve finansal reformların bunda en önemli rolü oynadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, “Reformlar sayesinde güçlü bir gemi gibi olan Türk ekonomisinin fırtınada yoluna devam ettiği”ni aktararak, Türkiye’nin 2010 yılında Avrupa’nın en fazla büyüyen ülkesi olacağını bildirdi. Bir ülkenin en büyük sermayesinin girişimcileri olduğunu görüşünü yineleyen Cumhurbaşkanı Gül, girişimcilik ruhu olan yerde büyük işler yapılacağını kaydetti.

“KÜÇÜK ÜLKELER HİZMET SEKTÖRÜYLE İDARE EDEBİLİR AMA…”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’de sanayinin, temel konulardan biri olduğunu vurgulayarak, “Küçük ülkeler hizmet sektörüyle idare edebilirler; ama Türkiye gibi büyük bir tarihi olan, çok geniş siyasi anlamı olan, stratejik derinliği olan ve 70 milyon nüfusu olan bir ülkede sanayiyi, üretimi ihmal etmek asla mümkün değildir ve böyle olmayacaktır” dedi.

İş adamlarının Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yakın iş birliği içinde olmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, son yıllarda önemli AR-GE çalışmalarına imza atıldığını belirtti ve bu alandaki AB fonlarından yararlanılması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Alışılmış bir söz vardır; ‘Sermayem yok, param yok’ derler. Asıl sermaye insanın kendisi, aklı ve becerisidir.”

“TÜRKİYE`NİN GELECEĞİ SİZİN ELİNİZLE PARLAK OLACAK”

Cumhurbaşkanı Gül, Türk sanayicisinin ve iş adamlarının artık doğu ve güneyindeki komşularıyla değil, Avrupa ülkeleriyle rekabet ettiğini ifade ederek, “Onun gücü yetiyorsa bize satsın. Bizim gücümüz yetiyorsa ‘biz size satacağız’ demişiz, meydan okumuşuz ve neticelerini almaya başlamışız” dedi. Özel sektörün Türkiye’nin geleceğini parlak yapacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

“Üreten sizsiniz, vergi ödeyen sizsiniz, ihracat yapan sizsiniz. Devletin işi, sizin işinizi kolay kılmak, önünüzü açmaktır. Yurt dışında büyük firmalarımızın yaptığı eserler artık o firmanın sahibine ait değil, bize ait, Türkiye`ye ait. Türkiye`nin geleceği sizin elinizle parlak olacak. Bütün bu reformlar sizin önünüzü açmak, daha güzel işler yapmak, daha şeffaf bir şekilde, adil bir şekilde yapmak, kimsenin hakkının yenmemesiyle ilgili.”

“ÇOCUKLARIMIZ ÇOK DAHA İYİ BİR TÜRKİYE’DE YAŞAYACAK”

Cumhurbaşkanı Gül, sanayicilere yönelik sözlerini şöyle tamamladı:

“Tereddütsüz, devletinizden, hükümetinizden tıkandığınız yerde her zaman yardım isteyin. Devlet size hizmet için vardır. Onun için uzak da durmayın. Odalar, temsilciler bu köprüyü en iyi şekilde kuruyorlar. Devletin varlığını arkanızda hissedin ve yolunuza güçlü bir şekilde devam edin. Dünyayı dolaşan, bilen bir insanım. Türkiye’yi de çok iyi biliyorum. Yakın geleceğimiz çok parlak olacak. Çocuklarımız çok daha iyi bir Türkiye’de yaşayacak.”

 

1. (SİNCAN) ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi ülke ekonomisine ciddi bir katkı sunmanın yanı sıra ulaşım, altyapı, haberleşme, enerji dağıtım ve bakım hizmeti gibi alanlarda sanayicilere pek çok kolaylık sağlamaktadır. Ankara Sanayi Odası tarafından 1978 yılında başlatılan çalışmalar sonucunda 1. OSB 1990 yılında ülke ekonomisine katkı sunmaya başlamıştır.

20 BİN ÇALIŞAN, 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT

575 hektar üzerinde kurulu OSB’de 268 sanayi tesisi bulunmaktadır. OSB, ilk aşamada 400 hektar arazi üzerinde 197 sanayi tesisi ve yaklaşık 20 bin çalışanı ile faaliyetini sürdürmekte iken, yeni yatırım talepleri üzerine, 175 hektar büyüklüğündeki gelişme alanının altyapı çalışmalarına 2005 yılında başlanmış ve bir yılda tamamlanmıştır. Karma bir organize sanayi bölgesi olan OSB’de mobilya, döküm, gıda, elektrik, elektronik, makine üretimi, alüminyum, tekstil, zirai aletler, savunma sanayi, kimya, metal işleri, madeni eşya vb. alanlarda üretim yapılmaktadır. OSB’de 20 bin çalışan ile 1 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirilmektedir.

http://www.aosb.org.tr sitesinden derlenmiştir.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı