KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Bir Ülkeyi Güçlü Yapan En Büyük Sermaye, Müteşebbisleridir"

21.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Sanayi Odası "Genişletilmiş Meclis Toplantısı"nda Ankaralı sanayicilerle bir araya geldi.

Ankara Sanayi Odası'ndaki toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, ASO üyeleriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bir ülkeyi güçlü yapan, ülkenin önünü açan en büyük sermayenin müteşebbisler olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, müteşebbislerin, iş adamlarının günümüzde çok daha farklı bir anlam taşıdığını kaydederek, hiçbir ham maddeye sahip olmayan ülkelerin, sadece girişimcileri, iş adamları olduğu için, dünyanın en zengin madenlerine sahip ülkelerin önüne geçtiklerini belirterek, bugünkü dünyanın çok farklı bir dünya olduğuna dikkat çekti.

 

             

             

 

 

Gelişen Teknoloji ve Sanayi İlişkisi

Teknolojinin, günümüzde ulaştığı noktayla iş hayatının da değiştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın en zenginlerinin elle tutulur bir şeyler değil, görünmeyen şeyler üretenlerden çıkmaya başladığını dikkat çekerek, bunun büyük bir değişiklik olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'de sanayi kökleşirken, sanayici ailelerde, daha tahsilli, ufku daha geniş, dünyanın her tarafından dostları, arkadaşları olan ikinci-üçüncü nesillerin görevi devraldığını ve bu şekilde artık ortaklıkların yurt dışındaki şirketlerle de yapılmaya başlandığını, gelinen nokta ile de gurur duyduğunu aktardı.

"Türkiye'nin Geldiği Nokta Herkes İçin Gurur Verici"

Harcama paritesine göre 1 trilyon dolarlık Gayri Safi Millî Hasıla'ya ulaşmış, G-20 içerisine girmiş, krize rağmen ihracatı 100 milyar doları aşmış, yurt dışında çok büyük yatırımlar gerçekleştiren bir Türkiye'nin herkes için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, devletin katkısı olmakla birlikte özel sektörün Türkiye'yi bu noktaya getirdiğini bildirdi. İş adamlarının önünün açılabilmesi, daha da ileri gidilebilmesi için her şeyden önce Türkiye'nin hukuk devleti olması, ekonomi, ticaret ve iş hukukunun gayet açık olması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu noktada son yıllarda köklü reformların yapıldığına da dikkat çekti.

Ticaret Yasası

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, bugün de yapılması gereken düzenlemeler bulunduğunu söyleyerek, TBMM'de ticaret yasasının tartışıldığını, 1930'larda hazırlanmış yasalarla ticaretin etkin yapılması konusunda sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Reformların çok güçlü ve köklü biçimde devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bu noktada, Avrupa Birliği Müktesebatı'nı üstlenmemizin işimizi çok kolaylaştıracağına inanıyorum" dedi.

Sanayi ve Sanayicinin Önemi

Ekonomide, ticaretin, turizmin, hizmet sektörünün ayrı ayrı önemi bulunduğunu, ancak sanayinin çok önemli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, sanayinin, direkt üretim yapan, istihdam sağlayan bir sektör olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Gül, nüfusu, coğrafyası, siyasi anlamı ve değeri çok büyük olan ülkemizde; sanayinin ve üretimin ayrı bir öneminin bulunduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, yabancı sermayenin önemine de dikkat çekerek, yabancı sermayenin Türkiye'ye getirilip, iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi. Gümrük Birliği'ne girdikten sonra Türk sanayisinin rekabet gücünü ortaya koyduğunu belirterek, çevre ülkelerle özellikle serbest ticaret anlaşmaları, karşılıklı vergi muafiyeti anlaşmaları, yatırımların karşılıklı garanti altına alınma anlaşmalarının imzalanmasının, iş adamlarına avantajlar sağladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bu konuları yakından takip ettiğini söyledi.

"Ankara Önemli Bir Sanayi Merkezi Haline Geldi"

Ankara'nın giderek çok önemli bir sanayi merkezi haline geldiğinin herkese anlatılması gerektiğini ifade eden, bazı ürünlerin Türkiye'de sadece ASO üyeleri tarafından üretildiğini örnekleriyle aktaran Cumhurbaşkanı Gül, yeni projeler için gerekirse birleşme, gerekirse de konsorsiyumlar oluşturulması gerektiğine işaret etti

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı