KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ni Ziyaret Etti

07.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Sincan Organize Sanayi bölgesinde ilk olarak Termikel üretim tesislerini gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Termikel üretim tesislerinde, dönemin Başbakanı Adnan Menderes`in, Termikel’le ilgili olarak, Kayseri`de, “Şimdi Türkiye`de bu yapılıyor” diye düdüklü tencereyi işaret ettiği bir çocukluk anısını hatırladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Türk sanayicisinin sıfırdan nasıl büyüdüğüne en güzel misal burasıdır. Şimdi dünyanın her tarafına çok güzel sanayi ürünleri ve gelişmiş ürünler yapabilen sanayi tesisi haline gelmiştir. Tebrik ediyorum” dedi.

Programı çerçevesinde Hidromek`in üretim tesislerini gezen Cumhurbaşkanı Gül’e yetkililer çalışmalarla ilgili bilgi sundu. Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti sırasında ayrıca fabrikada üretilen iş makinelerinden birini kullandı.

Cuma namazı sonrası Organize Sanayi Binası’nda Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir tarafından kendisine kısa bilgi arzından bulunulan Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeğini sanayicilerle birlikte yedi. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra bölge sanayicilerinden 200 kişinin hazır bulunduğu bir toplantıya katıldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı