KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Balkanlarda Huzur, İstikrar ve Refah Temel Gaye"

28.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Gordan Jandrokovic ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül kabulde, aramızdaki tarihî ve kültürel bağlar sebebiyle Balkan ülkeleriyle Türkiye’nin iş birliğinin güçlendirilmesine önem atfedildiğini belirterek, Balkanlarda iş birliği yoluyla huzur, istikrar ve refahın daim kılınmasının temel gaye olduğunu ifade etti.

HIRVATİSTAN’DAN TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNE DESTEK

Hırvat Bakan Jandrokovic ise, dışişleri bakanlarının üçlü toplantısına ve üçlü zirveye katılmak için Türkiye’ ye geldiğini söyledi. Hem üçlü toplantıdaki görüşmeleri hem de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı ikili görüşmeler hakkında bilgi veren konuk bakan, bu görüşmenin Cumhurbaşkanı Gül’ün kendisini ikinci kabulü olduğunu belirterek bundan dolayı teşekkür etti. Türkiye’nin, Hırvatistan’ın NATO üyeliğine verdiği desteğe de teşekkür eden konuk bakan, ülkesinin Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ifade etti. Hırvat Bakan Jandrokovic ayrıca ülkesindeki Türk yatımlarını yakından takip ettiğini belirterek, Türk girişimcilere açık davette bulundu.

ÜÇLÜ MEKANİZMANIN ÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Gül, 2008 Haziranında Zagrep’e yaptığı ziyaretin başarılı faydalı ve verimli geçtiğini ifade ederek, Hırvatistan’ın yeni seçilen cumhurbaşkanını Türkiye’ye davet etti. Türkiye’nin, Bosna-Hersek’in toprak bütünlüğü konusuna değinen Cumhurbaşkanı Gül, üçlü mekanizmanın önemine de dikkat çekti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı