KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Hırvatistan`da

10.06.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Hırvatistan`da


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç`in davetlisi olarak, 10 Haziran Salı günü resmî ziyarette bulunmak üzere Hırvatistan`a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, Hırvatistan`a hareketinden önce yaptığı açıklamada, Hırvatistan`ın Balkanlar`da barış, istikrar ve refahın yaygınlaştırılmasında Türkiye`nin işbirliğine önem verdiği bir ülke olduğunu ifade etti. Türkiye ile Hırvatistan arasındaki siyasi ilişkilerin mükemmel düzeyde seyrettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, iki ülkenin Avrupa`yla bütünleşme, bölgesel uyum ve işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde ortak hedefleri paylaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hırvatistan`a hareketinden önce havalimanında yaptığı basın açıklamasında iç politikaya ilişkin soruları da cevapladı. Son günlerde yaşanan olayları nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine: "İçinde bulunduğumuz dönemde; Türkiye`nin güçlü olması, kuvvetli olması; Türkiye`nin bütün kurumlarının yine güçlü olması, saygınlığını koruması elzemdir. Türkiye`nin içinde bulunduğu problemleri hiç kimse görmezlikten gelemez. Bunlar da demokrasinin evrensel ilkeleri, hukukun üstünlüğü, Anayasamızın rehberliği ve öncülüğünde çözülmesi gerekir. Çözüleceğine de inancım tamdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül`ün Hırvatistan Programı

Cumhurbaşkanı Gül, temasları çerçevesinde 11 Haziran Çarşamba günü Zagreb`de, önce Hırvatistan Cumhurbaşkanı Mesiç ile görüşecek, daha sonra da Hırvatistan Parlamento Başkanı ile Başbakanı`nı kabul edecek. Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün Türk ve Hırvat işadamlarının katılacağı İş Konseyi toplantısında bir konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanı Gül, 12 Haziran Perşembe günü ise, Hırvatistan`ın tarihî kentlerinden Dubrovnik`e geçerek temas ve incelemelerde bulunduktan sonra aynı gün Ankara`ya dönecek.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı