KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Somalili Yaralılar Türkiye`de Tedavi Ediliyor

27.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Somalili Yaralılar Türkiye`de Tedavi Ediliyor

 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'i Gülhane Askerî Tıp Akademisi'ne gelişinde Tabip Tuğgeneral Tahir Ünal karşıladı. Somali'nin Ankara Büyükelçisi Hilal Mohammed Aden ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) yetkililerinin refakatinde yaralıları tek tek odalarında ziyaret eden İsen, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

 

             

             

             

 

 

GATA yetkilileri, bazılarının durumu ağır olan Somalili yaralıların bütün imkânlar kullanılarak tedavi edileceklerini vurguladı. Yaralılar arasında vücuduna kaza kurşunu isabet eden Somalili bir çocuğun da bulunduğu ve bünyesi direnç kazandıktan sonra iki hafta içinde ameliyata alınacağı belirtildi.

Genel Sekreter İsen, yaralılara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün acil şifa dileklerini iletirken, Somali Büyükelçisi Aden de, "yardım eli uzattığı için" Cumhurbaşkanı Gül başta olmak üzere, tüm Türk makamlarına şükranlarını bildirdi.

Süreç Nasıl Gelişti?

Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştiren Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede, "Türkiye'nin, Somalili kardeşlerinin yanında yer almaya devam edeceği ve şartlar ne olursa olsun insani yardımların kararlılıkla sürdürüleceği" vurgulanmıştı.

2009 yılı Ekim ayında Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilen Somali Cumhurbaşkanlığı İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Hasan Muallim Şeyhali, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile de görüşmüştü. Devlet Bakanı Şeyhali'nin bu görüşmelerinde, bir grup yaralı Somalili askerin Türkiye'de tedavi edilmeleri talebi üzerine, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen tarafından yakından takip edilen süreç boyunca, T.C. Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve TİKA arasında örnek bir iş birliği gerçekleştirildi.

Bu çerçevede önce Somali'nin başkenti Mogadişu'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye masrafları Türkiye tarafından karşılanarak getirilen yaralılar, Nairobi'den Ankara'ya da THY ile intikal ettiler. Yaralıların, tedavi süreçlerinin bitimine kadar GATA'da kalmaları öngörülüyor.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı