KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Somali Cumhurbaşkanı'nın Ziyareti İlişkilerimiz İçin Yeni Ufuklar Açacaktır"

17.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Somali Cumhurbaşkanı'nın Ziyareti İlişkilerimiz İçin Yeni Ufuklar Açacaktır"


Cumhurbaşkanı Gül, Somali Cumhurbaşkanı Ahmed onuruna Çankaya Köşkü'nde bir akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ahmed'in Cumhurbaşkanı seçilmesinden birkaç ay sonra Türkiye'yi ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başladı. Ziyaretin iki ülke ilişkileri ve iş birliğinin çeşitlendirilmesine ve geliştirilmesine yönelik müşterek çabalara hız kazandıracağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, uzun asırları kapsayan ortak tarihin, gelecek için de ortak menfaatlere hizmet edecek yeni ve umut verici imkânlar sunduğunu söyledi.

Somali Cumhurbaşkanı Ahmed'in ziyaretinin faydalı ve zamanında olduğunu, ilişkilerin güçlendirilmesi için yeni ufuklar açacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bu olumlu ivmenin korunması bakımından, üst düzey temasların sürdürülmesinin, Somali'deki ve bölgedeki gelişmeler hakkında sürekli görüşmelerde bulunmanın faydalı olacağına aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye olarak, geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de insani yardımların aynı kararlılıkla sürdürüleceğini ve bu çabaların yeniden imar ve kalkınma yardımlarıyla tamamlanacağını belirtti.

Uluslararası camianın Afrika ülkelerinin demokratik, ekonomik ve sosyal dönüşüm süreçlerine katkıda bulunmasının ortak sorumluluğunu teşkil ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, dost ve kardeş Afrika ülkeleri ve milletleriyle sahip olduğu tarihî, manevi ve kültürel bağlar çerçevesinde, bu yöndeki çabalara elinden gelen her türlü desteği verdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin yoksulluk, salgın hastalıklar, doğal felâketler gibi küresel sorunların el birliğiyle aşılması; demokrasi, insan hakları gibi ortak değerlerin güçlendirilmesi için çaba harcadığını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliği ile de kıtadaki gelişmelerle ilgili sorumluluğunun arttığını kaydederek, "Tüm bu gayretlerimizin Afrika ülkelerinden samimi bir karşılık görmesi, takdirle karşılanması bizleri daha da yüreklendirmektedir" dedi.

       

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı