KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"7. eTürkiye (eTR) Ödülleri" Çankaya Köşkü'nde Verildi

13.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından verilen “7. eTürkiye (eTR) Ödülleri”, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl yedincisi gerçekleştirilen ve Turkcell Ana Sponsorluğu’nda düzenlenen eTürkiye (eTR) Ödül Töreni’nde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, bu toplantıda ülkemizde heyecan verici güzel gelişmeler olduğunun ortaya konulduğuna dikkat çekerek, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti.

 

 

Bilişim ve İletişim Teknolojilerine Yakından Takip

Cumhurbaşkanı olduğu ilk günden bu yana özellikle bilişim ve iletişim teknolojileriyle ilgili bütün konuları yakından takip edeceğini, gerektiğinde himayesine alacağını söylediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, mümkün olduğunca bu tür toplantılara katıldığını ve bugün de Çankaya Köşkü’nde “eTürkiye” toplantısını gerçekleştirerek konuya verdiği önemi gösterdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, bu konuya toplumun dikkatini çekmek, bu alanın büyüklüğünü ve dinamik bir alan olduğunu göstermek için bu tür faaliyetleri gerçekleştirdiğini söyledi.

“Klasik Üretim Faktörleri Anlayışı Değişti”

Bilgi teknolojisi ve özellikle internetin sunduğu imkânların hayatımıza girmesiyle hayatımızda önemli değişikler olduğunu dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Bilgi kendi başına artık büyük bir güç haline geldi. Klasik üretim faktörleri anlayışı değişti” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, gelişmiş ülkelerde Gayri Safi Yurt İçi Hâsıla’nın önemli bir miktarının bilgi teknolojilerinden kaynaklandığını belirterek, gelişmişlik seviyesinin en iyi göstergelerinden birisinin bu teknolojilerin ne kadar kullanıldığı ve geçerli hale getirildiği olduğunu ifade etti.

Ülkemizde de bu alanda çok büyük ilerlemeler yaşandığını ve uygulamaların hayata geçirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, devletin halka hizmet eden büyük bir mekanizma olduğunu, halka hizmeti çok daha verimli, hızlı, şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde yapmak için teknolojinin sunduğu imkânlardan faydalanmak gerektiğini, bu konuda özellikle kamu kurumlarının aldığı mesafenin inanılmaz boyuta ulaştığını aktardı.

Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarının Örnek Uygulamaları

Bu yöndeki çalışmaları her duyduğunda gururlandığını ve Türkiye’ye olan güveninin giderek arttığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül, Adalet Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin uygulamalarını örnek gösterdi. Bürokrasinin, iltimasların, adaletsizliklerin bu tür uygulamalarla ortadan kaldırabileceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu yöndeki başarılarla hep beraber övünülmesi gerektiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Bilişim Vakfı’nın bu alanda çok büyük gayretleri olduğunu, TBMM’de bu konuyla ilgili çok önemli yasalar çıkardığını, TÜSİAD’ın ve şirketlerin önemli katkıları olduğunu aktararak, bütün bunlardan dolayı gurur duyduğunu, bu konudaki gayret ve yarışların Türkiye’yi çok daha ileri noktaya, başka ülkelerle rekabet eder duruma getirdiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Gül`ün konuşmasının ardından 16 kişilik jüri tarafından finale kalanlar arasında yapılan oylamayla ödül kazanan projeler belirlendi. Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının ardından ödül alanlara ödüllerini verdi.

7. eTürkiye (eTR) Ödülleri

Kamudan kamuya e-Hizmetler kategorisinde Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü “Sosyal Yardım Bilgi Sistemi” projesiyle, kamudan iş dünyasına e-Hizmetler kategorisinde Gümrük Müsteşarlığı “Gümrük Tahsilat Sistemi” projesiyle, kamudan vatandaşa e-Hizmetler kategorisinde ise Söke Belediyesi “Akıllı Kent Otomasyon Sistemi” projesiyle ödül kazandı.

Cumhurbaşkanlığı İnternet Sayfasına Özel Ödül

Cumhurbaşkanlığı`nın internet sitesindeki “Cumhurbaşkanımız Nerede” ve “Cumhurbaşkanına Yazın” bölümleri nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne özel ödül verilen törende, “e-Belediyecilik” hizmetleri alanında “e-Nikah” projesiyle Şahinbey Belediyesi`ne teşvik ödülü, “e-İstihdam” projesiyle Bayrampaşa, “e-Hatırlat” projesiyle Etimesgut ve “akıllı kent otomasyon sistemi” projesiyle Söke belediyelerine özel başarı ödülü verildi.

Törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, e-devletin Cumhurbaşkanlığı düzeyinde desteklenmesinin ülkemizin bu alanda daha hızlı yol almasına önemli katkısı olacağını inandığını söyledi. Bilgi toplumu konusunda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi sunan ve dünyada bu alanda yoğun bir rekabet olduğuna dikkat çeken Devlet Bakanı Yılmaz, hükümet olarak e-devlet projesine verdikleri desteği sürdüreceklerini aktardı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı