KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Bilişim Sektörüne Her Zaman Destek Vereceğim"

19.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da gerçekleşen ve üç gün sürecek 25. Ulusal Bilişim Kurultayı'nın açılış törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, bilişim sektörünün Türkiye açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

"Bilişim Sektörünün Avantajlarını En İyi Şekilde Değerlendirip Bilinçle Uygulamalıyız"

Stratejik derinliği herkes tarafından görülen Türkiye'nin, yalnızca teknoloji transfer eden, kullanan bir ülke olamayacağını, teknoloji ve bilim üreten, bunları geliştiren bir ülke olması zorunluluğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bunun yalnızca ekonomi, hayatı kolaylaştırma açısından değil, siyasi açıdan ve güvenlik açısından da elzem olduğunu, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, bilişim sektörünün sunduğu avantajları ülke olarak en iyi şekilde değerlendirip bilinçli bir şekilde uygularsak, gelişmiş ülkelerle aramızdaki mesafeyi kapatmak için büyük bir avantaj elde edeceğimizi kaydetti.

"Bilişimle İlgili Çalışmalara Her Zaman Destek Vereceğim"

Cumhurbaşkanı Gül, Teknopark sayısı 30`u aşan, bütçesinde araştırma-geliştirme konularına kaynak ayıran Türkiye'nin, bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerlediğini, Yedinci Çerçeve Programının da bu konuda önemli imkânlar sunduğunu belirtti.

Bilgi üretme söz konusu olduğunda, Türkiye'nin adının da kısa süre içinde Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Hindistan, Kore ve AB üyesi ülkelerin arasında zikredilmeye başlanacağına inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, e-devlet konusunda atılan adımların önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Gül, kurultayda yapılacak çalışmalarla Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşmesine yönelik strateji belgesinin neresinde olduğunun, neler yapıldığının, nerelerde gecikildiğinin ortaya çıkacağına işaret etti.

Bilişim Dergisini dikkatle incelediğini, okuduklarının kendisine umut verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bilişimle ilgili çalışmalara her zaman destek vereceğini, bu kurultayı da sektöre verdiği önemi göstermek için himayesine aldığını ifade etti.

Açılış töreninde ayrıca, Devlet eski Bakanı Tınaz Titiz'e, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verildi. Titiz ödülünü Cumhurbaşkanı Gül'ün elinden aldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı