KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Hayrünnisa Gül Şanlıurfa Konuşan Kitap Şenliği'nde

08.05.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Hayrünnisa Gül Şanlıurfa Konuşan Kitap Şenliği'nde


Hayrünnisa Gül himayesinde gerçekleştirilen Konuşan Kitap Şenliği'nin Şanlıurfa etkinliği Hayrünnisa Gül'ün katılımıyla başladı.

Etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada Bayan Gül, kitap sevgisini yaşamak ve toplumun her kesiminin kitapla ilişkisini güçlendirmek amacıyla bir süre önce "Türkiye Okuyor" kampanyasının başlatıldığını, çocuk ve gençleri kitap okumaya özendirmek için de topluma model olan ünlülerin sesli kitap okudukları "Konuşan Kitap Şenliği"ni düzenlediklerini vurguladı.

Şenliğin ilkini geçtiğimiz yıl Haziran ayında, medeniyetlerin buluşma noktası olan İstanbul'da yaptıklarını hatırlatan Bayan Gül, şenliğin ikincisini gerçekleştirmek için de medeniyetlerin beşiği Şanlıurfa'ya geldiklerini kaydetti.

Bayan Gül, "Türkiye'de adeta bir kitap okuma seferberliği başlatıldı. Çocuklarımızın kitapla dostluk kurmaları amacıyla başarılı çalışmalar yapıldı. Bunları büyük bir memnuniyetle takip ediyorum" dedi.

 

             

             

       

 

"Kitabı Hayatınızın Bir Parçası Haline Getirin"

Çocuklara da seslenen Bayan Gül, "Kitabı hayatınızın bir parçası haline getirin. Günde yarım saat de olsa kitap okuyun. Göreceksiniz, bir süre sonra kitap sizin en iyi dostunuz olacak. Kitap okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız, kitapla farklı dünyalara, yeni mecralara yolculuk yapacaksınız" diye konuştu.

Yayıncılık sektörünün en önemli sorunu olan korsan eserlere de dikkat çeken Bayan Gül, son yıllarda büyük emekler sarf ederek hazırlanan fikir ve sanat eserlerinin korsanlarının yapıldığını; korsan faaliyetlerle sanatçıların, fikir adamlarının emeklerinin çalındığını belirtti.

"Hakkı, Hak Sahibine Teslim Etmek İçin Korsana Hayır"

Korsan faaliyetlerin sadece eser sahibini zarara uğratmakla kalmadığını, kayıt dışı ekonominin parçası olarak devleti de kayba uğrattığını kaydeden Bayan Gül, kanunlarımızın, bir tür hırsızlık olan korsan faaliyetlere ağır cezalar getirdiğini ancak korsanı önlemek için vatandaşlar olarak bizlere de görevler düştüğünü hatırlattı. Tüm vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağıran Bayan Gül, "Hakkı, hak sahibine teslim etmek için korsana hayır diyelim" dedi.

Konuşmasının ardından bir dönem Şanlıurfa`da da öğretmenlik yapan yazar Halide Nusret Zorlutuna'nın kaleme aldığı "Benim Küçük Dostlarım" adlı eserden "Urfalıları anlatan bir bölümü" okuyan Bayan Gül, etkinliğin ardından Balıklıgöl yerleşkesinde kurulan okuma çadırlarını gezdi ve açılışa katılan yazarlarla sohbet etti.

Engelli çadırında Bayan Gül'e, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kara kalem portresi hediye edildi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı