KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Sultanahmet Meydanı Konuşan Kitap`la Şenlendi

21.06.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Hayrünnisa Gül himayesinde gerçekleştirilen "Konuşan Kitap Şenliği"nin ilk etkinliği 21 Haziran`da İstanbul Sultanahmet Meydanı`nda düzenlenen törenle başladı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Bayan Gül, "Konuşan Kitap Şenliği"nin amacının, toplumda okuma bilincini geliştirmek, özellikle çocuklara ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu belirtti.

Çocuklara kitap okumayı sevdirmek konusunda anne ve babalara düşen sorumlulukları hatırlatan Bayan Gül, anne ve babaların çocuklarına sesli olarak kitap okuyabileceğini, çocuklar için evde bir kitaplık oluşturulabileceklerini, anne ve babasını kitap okurken gören çocukların kitapla hayat boyu sürecek bir dostluk kuracağını söyledi.

Ardından, geçtiğimiz günlerde vefat eden Cengiz Aytmatov`un "Gün Olur Asra Bedel" kitabından bir bölüm okuyarak şenliğin ilk okuyucusu olan Hayrünnisa Gül, Sultanahmet Meydanı`nda kurulu çadırları gezdi ve engelli çocuklarla yakından ilgilendi.

Şenlik kapsamında gün boyu edebiyat, sanat, medya ve spor dünyasının ünlü isimleri vatandaşlarla buluştu, sohbet etti ve kitap okudu. Mazhar Alanson, Alev Alatlı, Feridun Andaç, Coşkun Aral, Beşir Ayvazoğlu, Faruk Bayraktar, Zeynep Bilgili, Mehmet Ali Birand, Serkan Bozkurt, Arzu Çağlan, Şahnaz Çakıralp, Sinan Çetin, Kadir Çöpdemir, Ayfer Dönmez, Üstün Dökmen, Sibel Eraslan, Ömer Erdem, Belçim Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Gülben Ergen, Serap Eyüboğlu, Tomris Giritlioğlu, Burcu Güneş, Hüseyin Hatemi, Doğan Hızlan, Kenan Işık, Selim İleri, Ayşen İnci, Ali İpin, Asım Kahveci, Vahe Kılıçaslan, Celal Kadri Kınoğlu, Ayşe Kulin, Yonca Lodi, Nasuh Mahruki, Lale Mansur, Salih Memecan, İlber Ortaylı, İskender Pala, Beren Saat, İbrahim Sadri, Mümin Sekman, Osman Sınav ve Ahmet Telli kitap okuyan ünlüler arasındaydı.

Akşam saatlerinde Türk İslam Eserleri Müzesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün de katıldığı "Konuşan Kitap Şenliği" resepsiyonunda konuşan Bayan Gül, kitap sevgisini yaymayı amaçlayan şenliğin topluma model olan sanatçı, sporcu, aydınlar ve iş dünyasının temsilcilerinin katkılarıyla güçlenerek, diğer illerimizde de süreceğini belirtti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı