KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül : "KKTC ile Türkiye Birbirinin Ayrılmaz Parçası"

02.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül : "KKTC ile Türkiye Birbirinin Ayrılmaz Parçası"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dört İşlem Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmen heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, KKTC'li yedi öğretmen, otuz beş öğrenci ve beş velinin konuk olarak katıldığı kabuldeki konuşmasında, Türkiye'nin "ana vatan", KKTC'nin de "yavru vatan" olduğunu vurguladı ve Türkiye'nin daima "yavru vatan"a sahip çıkacağını kaydetti.

Her ziyaretinde, KKTC'nin bir adım daha ileri gitmiş, güçlenmiş olmasından ve daha modernleşmesinden gurur duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasını "O bakımdan geleceğe herkes güvenle bakabilir, böyle bakmanız gerekir. Kıbrıs Türklerinin çıkarı, menfaati, huzuru bizim için her şeydir. Ümit ederiz ki, herkes bunu anlar. Adada kapsamlı bir barış olur. Sizin o çocukluk günlerinizde yaşadığınız, büyüklerinizin en sıkıntılı günleri yaşadığı dönemler asla bir daha Kıbrıs'a geri gelmeyecektir. Bundan herkesin emin olması gerekir" sözleriyle sürdürdü.

Heyetin Türkiye'ye gelmesinden, özellikle de küçüklerin ana vatanlarını gezip görecek olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'den de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne öğrencilerin gittiğini ifade ederek iki ülkenin "birbirinin ayrılmaz parçası olduğunu" yineledi.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca konuk çocukların ailelerine de selam gönderdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı