KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Bölge'deki Bütün Ülkeler Barış İçin Gayret Göstermeli"

18.01.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Bölge'deki Bütün Ülkeler Barış İçin Gayret Göstermeli"


Cumhurbaşkanı Gül, zirvenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail yönetiminin ve Hamas'ın ateşkesi kabul etmesinin önemine işaret ederek, ateşkesin sağlanmasındaki katkılarından dolayı Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e teşekkür etti.

İsrail Askerleri Çekilmeli, Abluka Kalkmalı ve Gazze'nin İmarına Yeniden Başlanmalı

Türkiye'nin, Şam-Kahire-Tel Aviv arasında mekik diplomasisi ile ateşkese katkıda bulunduğunu, bundan sonra da katkılarının süreceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ateşkesin devamlı olabilmesi ve yaşayabilmesi için en kısa sürede İsrail askerlerinin çekilmesi, ablukanın kalkması ve Gazze'nin imarının yeniden başlaması gerektiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, orta ve uzun vadede de yapılacak çok şey olduğunu, Filistinlilerin muhakkak uzlaşması ve uzlaşı hükümeti kurması gerektiğini belirterek, Filistin Otoritesi Başkanı Mahmud Abbas'ın öncülüğünde bunun başarılacağına olan inancını dile getirdi.

Filistin ve İsrail'e Beraber Yaşayabilecekleri Güvenli Bir Ortam

Bölgedeki bütün ülkelerin de barış için gayret göstermeleri gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye olarak ve bütün Avrupa ülkeleri olarak herkesin bunu güçlü bir şekilde destekleyeceğinden eminiz. ABD'deki yeni yönetimin de bu meseleye kalıcı bir çözüm için yoğunluk göstermesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, kalıcı barış sağlanamazsa, iki yılda bir bu acıların tekrarlanacağını belirterek, Filistin ve İsrail'in güvenlik altında beraber yaşayabilecekleri bir ortamın sağlanmasının önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, dünyadaki birçok problemin altında bu konunun olduğunu, herkesin bunu görmesi gerektiğini bildirerek, "Uluslararası toplum olarak hep beraber birinci öncelik diyerek, gece gündüz çalışmamız gerekmektedir" dedi.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek'in Gazze Zirvesi için Şarm El Şeyh'de bulunan liderler onuruna verdiği yemeğe katıldı.


             

             

           

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı