KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Filistin İçin Mısır'a Gitti

18.01.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Filistin İçin Mısır'a Gitti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze'deki sorunun ele alınacağı çok uluslu zirveye katılmak üzere Mısır`a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır`ın Şarm El Şeyh beldesine hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine Gazze'deki durumla ilgili olarak düzenlenecek zirveye katılmak için Mısır'a gittiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, toplantıya bölgedeki ülkelerin ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin katıldığını aktardı.

"Zirvenin, Orta Doğu'da Barışa Katkıda Bulunmasını Temenni Ederim"

Toplantıya katılan liderlerle ateşkes için yoğun bir iş birliği yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, İsrail tarafından ilan edilen tek taraflı ateşkesin olumlu bir adım olduğunu ve bunun ardından İsrail'in Gazze'den çekilmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Gazze'nin uğradığı yıkımın ardından yeniden inşa edilmesi ve bu soruna adil, kalıcı bir çözüm için yoğun çaba sarf etmek gerektiğini ifade etti. Türk diplomatlarının Kahire, Şam ve Tel Aviv'de yoğun bir çaba içerisinde olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, gerçekleştirilecek zirvenin Orta Doğu da kalıcı barışa katkıda bulunması temennisini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, uzun vadede Filistinlilerin kendi devletlerini kurup, İsraillilerle beraber yaşayabilecekleri bir ortamı temin etmek için bütün dünyanın yoğun çaba göstermesi gerektiğini belirterek, iki senede bir yaşanan bu acılara ne bölgenin ne de dünyanın dayanabileceğini söyledi.

Gazze'de öncelikle ateşkesin sağlanması, ardından da uzun vadede çalışmaların kararlı bir şekilde devam ettirilmesinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bu sürece güçlü bir şekilde katkı sağlamaya devam edeceğini de vurguladı.


             

       

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı