KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Kraliçe Beatrix Onuruna Akşam Yemeği

13.06.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’den Kraliçe Beatrix Onuruna Akşam Yemeği

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, ülkemize bir ziyaret gerçekleştiren Hollanda Kraliçesi Beatrix onuruna Çankaya Köşkü’nde bir yemek verdi. Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, “Bu ziyaretiniz ülkelerimiz arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400. yıl dönümü kutlamalarını taçlandırmaktadır” dedi. 

Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, Kraliçe Beatrix’i, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu Çankaya Köşkü’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

“MAJESTELERİ’NİN KISA BİR SÜRE ZARFINDA BİZİ ŞEREFLENDİRMESİNDEN ONUR DUYDUK”

Hollanda’ya iki ay önce gerçekleştirdiği başarılı ziyaretten kısa süre sonra Kraliçe Beatrix’i Ankara’da ağırlamanın bir onur olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, ziyarete ilişkin güzel anıların hafızalarında tazeliğini koruduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, bu vesileyle ziyaretleri sırasında kendilerine gösterilen sıcak misafirperverlik için Kraliçe’ye teşekkür ederek şöyle konuştu: “Türk ulusu ve ben, Sayın Majesteleri’nin bu kadar kısa bir süre zarfında bizi şereflendirmesinden dolayı onur duyduk. Bu ziyaretiniz ülkelerimiz arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 400. yıl dönümü kutlamalarını taçlandırmaktadır.” 

Kraliçe Beatrix de yemekte yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin kurulmasının 400. yıl dönümünde Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. 

KRALİÇE BEATRIX: “İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İYİ VE DOSTÇA İLİŞKİLERİN DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül’ün Hollanda ziyaretinin büyük bir başarıyla gerçekleştiğini ifade eden Kraliçe Beatrix, yıl dönümü kutlamalarının güzel bir şekilde devam ettiğini bildirdi. Kraliçe Beatrix, bu kapsamda 300’den fazla etkinliğin gerçekleşeceğini, bundan sonra da pek çok etkinlikle kutlamalara devam edilmesini umduğunu ifade etti. İki ülke iş adamları arasında sağlanan temasların da herkesi mutlu ettiğini kaydeden Kraliçe Beatrix, Cumhurbaşkanı Gül’e, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilere verdiği katkı için teşekkür etti ve iki ülke arasındaki iyi ve dostça ilişkilerin devam etmesi dileğini aktardı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı