KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Kırgız Kardeşlerimiz, Dönüşüm Sürecini Başarıyla Tamamlamıştır”

01.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan’daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Kırgızistan’da parlamenter demokratik sisteme geçiş için önemli adımlar atıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
 

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılmak üzere gittiği Kırgızistan’dan dönüşünde Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Kırgızistan’da geçen yıl parlamenter demokratik sisteme geçmek için başlayan dönüşüm sürecinin önceki Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva’nın liderliğinde başarıyla sonuçlandığını ve bugün de devir teslim töreni yapıldığını ifade etti. 

GEÇİŞ DÖNEMİNİN CUMHURBAŞKANI OTUNBAYEVA’YI TEBRİK

Geçiş döneminde Cumhurbaşkanlığı yapan Otunbayeva’nın liderliğini tebrik ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Kırgız kardeşlerimizin dönüşüm sürecinin gayet düzenli bir şekilde yapılmış olması, yeni kanunların çıkması, çok partili sistemle uluslararası gözlemcilerin takibinde genel seçimlerin yapılması, sonunda Anayasanın yapılması ve Cumhurbaşkanının binlerce gözlemcinin takibinde yüzde 62 ile seçilmesi gerçekten olağanüstü başarıdır. Bundan duyduğumuz memnuniyeti ifade ettik” dedi. 

Cumhurbaşkanı Gül, devir teslim töreninin tarihi öneme sahip olduğunu vurgulayarak eski ve yeni Cumhurbaşkanlarının yan yana devir teslim törenine katıldıklarını ve bu durumun törene katılanların takdirini kazandığını söyledi. 

YENİ CUMHURBAŞKANI ATAMBAYEV İLE ÖZEL GÖRÜŞME

Kırgızistan’ın yeni Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile dün akşam özel olarak görüştüğünü ve Atambayev’in Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra da ilk görüşmesini kendisiyle yaptığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “Kendisine tebriklerimi ilettikten sonra Türkiye ile Kırgızistan arasındaki dostluk ve dayanışmanın en güçlü şekilde devam edeceğini söyledim” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede, Kırgızistan’ın reform ve dönüşüm sürecini başarı ve iç huzur içinde gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ettiğini sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı