KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Devlet, Millet El Birliği İçerisinde Acıları Dindirmek İçin Elinden Geleni Yapıyor”

25.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van’da meydana gelen deprem felaketine ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı. Devlet ve milletin acıları dindirmek için elinden geleni yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Milletimizin böyle bir acı karşısında bütünleştiğini görmekten çok büyük memnuniyet duyuyorum. Her taraftan herkes, akrabası ya da en yakını sanki bu depremde kaybolmuş gibi, bu hissiyat içerisinde koşuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba’yı Çankaya Köşkü’nde kabulü sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“DEVLETİMİZ VE TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ ORADA”

Basın mensuplarının Van’da meydana gelen deprem ile ilgili değerlendirmesini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Van’daki acıyı hep beraber takip ediyoruz ve hep beraber bütün devlet, millet el birliği içerisinde acıları dindirmek için herkes elinden geleni yapıyor. Devletimiz orada, tüm sivil toplum örgütleri orada. Türkiye daha önceki acılardan aldığı dersle arama ve kurtarmalarda büyük kapasite geliştirdi, hem resmî, hem de gayri resmî kuruluşlar olarak. Herkes oraya gitti, gördüğünüz gibi yoğun bir çalışma hâlâ devam ediyor. Ümit ederiz ki, kayıp sayısı daha fazla artmaz. Bir kez daha bütün vatandaşlarıma başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasına “Yine alacağımız dersler vardır. Gördüğünüz gibi binaların tamamı silme yıkılmamış, sapasağlam ayakta duran binalar da var, kurallara uygun şekilde yapılmış. Ama arada çürük olduğu için tamamen çöken binalar var. Bu şunu gösteriyor ki denetleme faaliyetleri daha çok yapılmalı, tüm bunlardan tabii ki dersler çıkartılmalı” diye devam etti.

“VANLI KARDEŞLERİMİZ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ OLMADIKLARINI BİR KEZ DAHA GÖRECEKLERDİR”

Van’da meydana gelen deprem sonrasındaki durumu da değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasını şöyle tamamladı: “Ayrıca bütün milletimizin böyle bir acı karşısında bütünleştiğini görmekten de çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden her taraftan, herkes; akrabası, en yakını sanki bu depremde kaybolmuş gibi, bu hissiyat içerisinde koşuyor. Gördüğüm kadarıyla birçok yardım kampanyası başlatıldı. Yarın da birçok gazete, kuruluş ve vakıf kampanyalar başlatıyorlar. İnanıyorum ki halkımız gönülden gelen büyük bir arzuyla bu kampanyalara katılacaklardır. Bütün Vanlı vatandaşlarımız, kardeşlerimiz de hiçbir zaman yalnız olmadıklarını bir kez daha göreceklerdir. Bir taraftan devletin şefkat eli, diğer taraftan bütün milletimizin şefkat eli onları kucaklayacaktır. Bir kez daha geçmiş olsun diyorum.”

“BEN DE EN KISA ZAMANDA GİDECEĞİM”

Yakında bölgeye gidip gitmeyeceğini soran bir basın mensubuna cevaben de Cumhurbaşkanı Gül, bölgeye gideceğini aktararak, “Devamlı bilgi alıyorum. Siz de yakından biliyorsunuz ki, şu anda orada herkes işiyle meşgulken, herkes “Bir kişiyi daha canlı kurtarabilir miyiz?” diye büyük bir dikkatle orada çalışırken, görevlileri işlerinden alıkoymak, onları meşgul etmek istemiyorum. Onun için biraz daha bekleyeceğim. İrtibat halindeyim. Şüphesiz ki, ben de en kısa zamanda gideceğim” dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı