KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Terör Örgütünün Tehdit ve Şantajlarına Asla Boyun Eğmeyeceğiz”

19.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Terör Örgütünün Tehdit ve Şantajlarına Asla Boyun Eğmeyeceğiz”

 

Humboldt Üniversitesi’ndeki konuşmasına, bomba ihbarı sebebiyle iki saat gecikmeyle başlayan Cumhurbaşkanı Gül: “Teröre kim taviz verirse, onun arkası gelir. Kim terörün şantajına, tehdidine boyun eğerse, onun faturasını o öder. Onun için bu tehditlere, şantajlara hiçbir zaman boyun eğmeyeceğimizi ve bunlardan yılmayacağımızı herkesin görmesini isterim” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bomba ihbarı yapılması üzerine Humboldt Üniversitesi’nde iki saat gecikmeyle başlayan konuşmasına, üniversitede bulunmaktan ve konuşma yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı.

“ROJ TV’NİN ÇAĞRILARINA RAĞMEN 30–40 KİŞİ ANCAK GELDİ”

Cumhurbaşkanı Gül, üniversitede yapacağı konuşmaya geçmeden önce, programın iki saat geç başlamasına neden olan bomba ihbarıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Almanya'nın demokratik ortamından faydalanan ve bunu istismar eden terör örgütüyle ilintili 30-40 kişinin buradaki tehditleri ve bu toplantıyı yaptırmak istememeleri, bu toplantıyı yapma ısrarımız karşısında da bomba ihbarı yapması üzerine güvenlik güçleri konuşmayı bu kadar geciktirdiler. Ama şunu ifade etmek isterim ki, burada böyle 30-40 kişiye pes edecek, onların tehdidine, şantajına boyun eğecek halde değiliz. Asla da onlara taviz vermem. Onların şunu da bilmesini isterim ki Benim Türk vatandaşlarım onlara değil, bana sempati gösterirler. Onları değil, beni severler. Sabahtan beri Roj TV burada binlerce insanı toplamak için yayın yaptı. Ama buraya 30-40 kişi ancak geldi. Onun hüsranını yaşadıkları için bu toplantıyı sabote etmek istediler. Ama bu toplantıyı muhakkak yapacağımızı söyledim, onlara prim vermeyeceğimizi... Teröre kim taviz verirse, onun arkası gelir. Kim terörün şantajına, tehdidine boyun eğerse, onun faturasını o öder. Onun için bu tehditlere, şantajlara hiçbir zaman boyun eğmeyeceğimizi ve bunlardan yılmayacağımızı da herkesin görmesini isterim.''

“BOMBA TEHDİDİ YAPANLAR SUÇ ÖRGÜTÜ DEĞİL, TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

Kendisine istenilen sorunun sorabileceğini, aykırı soruları da cevaplayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Ben en aykırı soruyu da alırım, cevaplandırırım. Ama eğer bomba tehdidi yaparsa, silah tehdidi yaparsa, doğrusu ona da asla pes etmem. Bu gecikmenin sebebini herkes bilsin. Bunu da eminim ki hepiniz makul karşılamışsınızdır. Ben bu üniversiteyi terk etseydim, inanın ki bunlar yarın bu üniversiteye de Alman polisine de daha fazla şantaj yaparlardı. Bunu başarmış olurlardı. Berlin'in ortasında dünyanın en meşhur üniversitelerinden biri olan Humboldt Üniversitesine bomba koyma tehdidinde bulunanlara, Alman istihbaratı ve Alman polisi gereğini yapacaktır. Şunun da bilinmesini isterim: Bomba tehdidi yapan insanlar veya örgütler suç örgütü değil, terör örgütleridir” dedi.

“40 KİŞİNİN TEHDİDİNE BOYUN EĞİP KONUŞMAKTAN VAZGEÇMEM”

Cumhurbaşkanı Gül, Hegel, Schopenhauer, Engels, Marks gibi birçok büyük bilim adamı ve siyasetçinin Humboldt Üniversitesi’nden geçtiğini, üniversitede çok sayıda Nobel ödüllü bilim adamının olduğunu da hatırlatarak, “Ben böyle bir üniversitede 40 kişinin tehdidine boyun eğip de konuşmaktan mı vazgeçecektim yani? Dolayısıyla bunun böyle bilinmesini isterim. Böyle seçkin bir üniversitede konuşma yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu fırsatı verdiği için de üniversite yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTÜNE SUÇ ÖRGÜTÜ DERSEN YAPACAĞI BUDUR”

Cumhurbaşkanı Gül, konuşma yaptığı salondan ayrılırken de bir gazetecinin, “Yaşananlardan üzgün müsünüz?” sorusuna, “Neden üzgün olacağım? Bunların ne mal olduğu ortaya çıktı işte. 'Suç örgütü, suç örgütü' dersen terör örgütüne, yapacağı budur işte. Kamu düzenini böyle bozar” cevabını verdi.

Konuşma Metninin Tamamı: Türkçe | Almanca

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı