KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Neue Wache” Anıtını Ziyaret

19.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Neue Wache” Anıtını Ziyaret



Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki basın toplantısının ardından eşi Hayrünnisa Gül ile savaş kurbanları ve baskı görenleri temsil eden “Neue Wache” anıtını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, anıta çelenk bıraktı.  
 

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Berlin'de konakladığı Ritz Carlton Oteli'ne geçti ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği heyeti ile bir araya geldi.Kabulün ardından Meclis binasına geçen Cumhurbaşkanı Gül,  Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert ile görüştü. 

Federal Meclis Başkanı Lammert tarafından binanın merdivenlerinde karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Lammert ile görüşmenin yapılacağı kata çıkarak, tarihî yapı hakkında bilgi aldı. Şeref Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Lammert ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.  

BİRLEŞMİŞ ÖZGÜR BERLİN'İN SEMBOLÜ

Cumhurbaşkanı Gül, Meclis’ten beraberindeki heyetle yürüyerek, “Birleşmiş Özgür Berlin'in Sembolü” olarak kabul edilen Brandenburg Kapısı'nın bulunduğu meydana geldi. Burada Berlin Eyalet Başbakanı Wowereit ile buluşan Cumhurbaşkanı Gül, tarihî mekânı gezerek bilgi aldı ve eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

BERLİN EYALET BAŞBAKANINI ZİYARET

Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin, Klaus Wowereit'ın dün yapılan eyalet seçimleri sonucu tekrar Eyalet Başbakanlığı’na seçildiğini hatırlatması üzerine, “Sayın Wowereit'i ilk kutlayan devlet adamlarından biriyim. Kendisinin Türklerle ilgili çok iyi çalışmaları var” dedi. Buradan Berlin Eyalet Başbakanı Wowereit ile birlikte Belediye Binasına geçen Cumhurbaşkanı Gül, Şehir Defteri'ni imzalayarak Wowereit ile bir süre görüştü. 

Cumhurbaşkanı Gül,  Türk-Alman İş Forumu öncesi Almanya’daki temasları çerçevesinde, Ritz Carlton Oteli'nde Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwell’yi kabul etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı