KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Almanya’da Resmî Temaslarına Başladı

19.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Almanya’da Resmî Temaslarına Başladı

 

Almanya’daki resmî temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelişlerinde Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff tarafından karşılandı. İki ülke millî marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya'daki resmî temaslarına başladı. Cumhurbaşkanı Gül için resmî karşılama töreni, Berlin’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ''Schloss Bellevue''de yapıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelişlerinde Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve eşi Bettina Wulff tarafından karşılandı. İki ülke millî marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, tören kıtasını selamladı. 

ÇOCUKLARLA SOHBET

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül ile Cumhurbaşkanı Wulff ve eşi Bettina Wulff, ellerinde Türkiye ve Almanya bayrakları bulunan çocukların yanına giderek, bir süre sohbet ettiler.

İki Cumhurbaşkanı’nın, heyetlerini birbirlerine takdim etmeleri ile devam eden tören, Cumhurbaşkanlarının ve eşlerinin basına birlikte poz vermesinin ardından sona erdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRK ORKESTRA SUBAYINI TEBRİK ETTİ

Tören alanından ayrılmadan önce, Cumhurbaşkanı Wulff ile birlikte şeref kıtasına doğru giderek, Türk Orkestra Subayı Ali Ballı ile bir süre konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Ballı'yı böyle bir görevde bulunmasından dolayı tebrik etti.

Saraya girişlerinde Şeref Defteri, Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül tarafından imzalandı. Bu esnada Almanya Cumhurbaşkanı ve eşi de hazır bulundu.

ÇİFTE VERGİLENDİRMENİN ÖNLENMESİ ANLAŞMASI

Cumhurbaşkanı Gül'ün Almanya'ya gerçekleştirdiği resmî ziyarette kendisine eşlik eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Cumhurbaşkanı Gül ve Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'un huzurunda Türkiye ile Almanya arasında ''Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması''nı imzaladılar.

Anlaşmanın imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanlarının başkanlık ettiği heyetler arası görüşmelere geçildi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı