KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Rusya Devlet Başkanı Medvedev ile Görüştü

08.09.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Rusya Devlet Başkanı Medvedev ile Görüştü


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Küresel Politika Forumu'na katılmak üzere bulunduğu Yaroslavl'da, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile bir araya geldi.

Görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Küresel Politika Forumu'na “Şeref Konuğu” olarak davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Ama bugün acı gününüz. Elim bir uçak kazasından dolayı sadece sizin değil, herkesin acı günü” diyerek, Devlet Başkanı Medvedev'in şahsında tüm Rus halkına bir kez daha başsağlığı dileklerini iletti. Kazada bir spor takımının tamamının hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, tüm Rus halkına sabır ve başsağlığı, ölenlere Allah'tan rahmet diledi ve bu tür kazaların bir daha olmamasını temenni etti.

Medvedev ile Görüşme
Ölenler Anısına Çiçek
Otel Açılışı

Cumhurbaşkanı Gül, forum dolayısıyla gerçekleşen baş başa görüşmede, gerek ikili ilişkileri, gerekse bölgesel konuları ele alma fırsatı bulmaktan da memnuniyet duyduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, baş başa görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna özel bir yemek verdi.

UÇAK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDENLER ANISINA ÇİÇEK

Cumhurbaşkanı Gül ve Rusya Devlet Başkanı Medvedev yemekten sonra, Küresel Politika Forumu’nun yapıldığı Arena-2000 Uluslararası Kültür ve Spor Kompleksi’nden ayrılırken, uçak kazasında hayatını kaybeden Yaroslavl Lokomotif Buz Hokeyi takımı oyuncuları için ayrılan alanı ziyaret ederek alana çiçek bıraktılar.

OTEL AÇILIŞI

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Akfen Holding tarafından Yaroslavl kentinde inşa edilen ve bir Fransız firmasına kiralanan Ibis Otel'in açılışını, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve diğer yöneticilerle kırmızı kurdeleyi keserek gerçekleştirdi.

Rusya Federasyonu’ndaki programını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’a döndü. Cumhurbaşkanı Gül’ü havaalanında Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin ve yerel yetkililer uğurladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı