KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Bulgaristan'daki Müslüman Türk Azınlıkla Gönül Bağlarımızı Güçlendirmek İçin Buradayız”

12.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Bulgaristan'daki Müslüman Türk Azınlıkla Gönül Bağlarımızı Güçlendirmek İçin Buradayız”



Şumnu’dan, Bulgaristan'ın kuzeydoğusundaki Deliorman Bölgesinde, nüfusunun yüzde 80'ini Türklerin oluşturduğu Şeytancık beldesine geçen Cumhurbaşkanı Gül, “Bulgaristan'daki Müslüman Türk azınlık ile gönül bağlarımızı güçlendirmek için buradayız. Ziyaretim sizin için ne kadar değerliyse, benim için de o kadar değerli” dedi.

NÜFUSUNUN YÜZDE 80'İ TÜRK OLAN ŞEYTANCIK’I ZİYARET

Cumhurbaşkanı Gül, Şumnu kentindeki temas ve incelemelerinin ardından, Bulgaristan'ın kuzeydoğusundaki Deliorman bölgesinde nüfusunun yüzde 80'ini Türklerin oluşturduğu Şeytancık beldesine geçti.

Belde meydanında toplanan vatandaşların Türkiye ve Bulgaristan bayraklarıyla karşıladığı Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, kalabalığa el sallayarak karşılık verdiler. Şeytancık Belediye Başkanı Nurettin İsmailov, Cumhurbaşkanı Gül'ü karşılarken, Belediye Başkanı İsmailov'un eşi de Bayan Gül'e bir buket gül sundu.

“ZİYARETİM SİZİN İÇİN NE KADAR DEĞERLİYSE, BENİM İÇİN DE O KADAR DEĞERLİ”

Cumhurbaşkanı Gül, meydana yaptırılan efsanevi güreşçi Koca Yusuf'un heykelinin açılış töreninde yaptığı konuşmada alanda toplananlara, “Sevgili soydaşlarım” diye hitap ederek, Şeytancık'ı ziyaret etmenin de heyecanını yaşadıklarını belirtti ve “Bulgaristan'daki Müslüman Türk azınlık ile gönül bağlarımızı güçlendirmek için buradayız. Ziyaretim sizin için ne kadar değerliyse, benim için de o kadar değerli” dedi.

“TÜRKİYE - BULGARİSTAN İLİŞKİLERİNİ KOMŞULUĞA YAKIŞIR ŞEKİLDE GÜÇLENDİRMEK İÇİN İRADEMİZİ ORTAYA KOYDUK”

Sofya'daki temaslarının yararlı geçtiğini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: “Türkiye ile Bulgaristan ilişkilerini komşuluğa yakışır şekilde güçlendirmek için irademizi ortaya koyduk. Dostluğumuzu pekiştirmek için ne gerekiyorsa yapmayı kararlaştırdık. Bugün de Bulgaristan'daki Müslüman Türk azınlıkla gönül bağlarımızı güçlendirmek için buradayız. Ziyaretim sizin için ne kadar değerliyse, benim için de o kadar değerli. Buralardan çok yiğit, âlim ve fazıl insanlar yetişti, ama bugünkü dünya düzeni içinde ayrı ülkelerdeyiz. Burada mutlu olmanız, Bulgaristan'ın refahı için çaba göstermeniz, bizi de mutlu edecektir. Sizi iki ülke arasında köprü olarak görüyoruz. Sizler, Türk-Bulgar dostluğunun anahtarısınız.”

KOCA YUSUF: “TÜRK'ÜN KUVVETİNİN SEMBOLÜ OLAN CİHAN PEHLİVANI”

“Cihan Pehlivanı” olarak tanımladığı Koca Yusuf'un “Türk'ün kuvvetinin sembolü” olduğunu ifade ederek, Koca Yusuf'un heykelinin memleketinde dikilmesinden duyulan memnuniyeti aktaran Cumhurbaşkanı Gül, heykelin açılmasında emeği geçenleri kutladı.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından, beraberindeki milletvekilleri ve yerel yöneticilerle heykelin üzerindeki kurdeleyi keserek açılışını gerçekleştirdi. Bulgaristan’daki temaslarına tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, beraberindekilerle Türkiye’ye döndü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı