KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Komşular Arasında İyi Dostluk ve İş Birliği Varsa Bu Herkesin Çıkarına Olur”

11.07.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Komşular Arasında İyi Dostluk ve İş Birliği Varsa Bu Herkesin Çıkarına Olur”


Bulgaristan Cumhurbaşkanı Parvanov ile düzenlediği basın toplantısının ardından, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin siyasi iradesinin yapıcı ve olumlu yönde olduğunu vurguladı ve “Komşular arasında iyi dostluk ve iş birliği varsa bundan herkesin çıkarı olur. Bu anlayış içinde iki ülkenin ve halkların böyle düşündüğüne inanıyorum” dedi.

“ORTA DOĞU ÜLKELERİNİN DEMOKRATİKLEŞME EĞİLİMİNİ DESTEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Gül, görüşmelerde Libya ve Orta Doğu ülkelerinde yaşanan olayların değerlendirilip değerlendirilmediği ve bölgeye yansımalarının nasıl olabileceği sorusuna, görüşmelerde konuyu değerlendirdiklerini belirterek, ''Bu konuyla ilgili görüşlerim gayet açık. Olup bitenlerin aslında çok sürpriz olmaması gerekir. Bugünkü dünyada kapalı, otoriter rejimlere artık yer yoktur. Dolayısıyla bazı ülkeler bunu kolaylaştırıyor, bazı ülkeler ise bu değişime direniyor. Direnmenin bir anlamı yok. Sonunda her şeyin halkın arzusu ve iradesi şeklinde olması gerekir. Kim buna öncülük ederse ülkesindeki karmaşaya fırsat vermemiş olur. O yüzden biz bu ülkelerin demokratikleşme eğilimini, reformları güçlü bir şekilde destekliyoruz.'' yanıtını verdi.

“KOMŞULAR ARASINDA İYİ DOSTLUK VE İŞ BİRLİĞİ VARSA BU HERKESİN ÇIKARINA OLUR”

Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki bazı sorunların çözümü amacıyla kurulan ikili karma komisyonun sonraki toplantısının ne zaman yapılacağına ilişkin soru üzerine, komisyonun daha sık toplanması ve gündemine hâkim olması gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin siyasi iradesinin yapıcı ve olumlu yönde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Komşuluğun ne olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Bir apartmanda aileler arasında iyi komşuluk, iyi ilişki yoksa huzur da olmaz. Komşular arasında iyi dostluk ve iş birliği varsa bundan herkesin çıkarı olur. Bu anlayış içinde iki ülkenin ve halkların böyle düşündüğüne inanıyorum. Zaten bugün, böyle bir ortam içindeyiz. Gerek hükümetler gerek devlet kurumları bu anlayışa sahiptir” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI PARVANOV: “HER İKİ ÜLKE DE DOĞAL GAZ TEDARİKİNDE ANA AKTÖR OLACAK”

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Parvanov da, enerji alanında atılması planlanan somut adım olup olmadığına ilişkin soruyu cevaplarken, Bulgaristan'ın Azerbaycan ve Türkmenistan gibi tedarikçi ülkelerle görüşmeler yaptığını ve projenin son dönemde ivme kazandığını söyledi. Türkiye'nin de bu konuda yoğun görüşmeler yürüttüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Parvanov, “Her iki ülke de doğal gaz tedarikinde ana aktör olacak” dedi.

BULGARGAZ, BOTAŞ VE AZERBAYCAN SOCAR ŞİRKETLERİ ARASINDA ÜÇLÜ GÖRÜŞME BAŞLATILMASI

Türkiye'den Bulgaristan yönünde kurulacak doğal gaz bağlantı hattına önem verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Parvanov, “Bulgargaz, BOTAŞ ve Azerbaycan SOCAR şirketleri arasında üçlü görüşme başlatılması önerimi yinelemek istiyorum. Bu görüşmede, sistemler arası bağlantı hattının teknolojik ayrıntıları değerlendirilebilecektir” diye konuştu

Cumhurbaşkanı Gül de aynı soruyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Parvanov'un görüşlerine katıldığını, bu yönde mutabakatları bulunduğunu söyledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı