KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Vistula Üniversitesi Ziyareti

07.06.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Vistula Üniversitesi Ziyareti

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Varşova'da Vistula Üniversitesini ziyaret etti. Türklerin yönetiminde bulunan okula gelişinde öğrencilerin alkışları ile karşılanan Cumhurbaşkanı Gül'e, üniversiteyi tanıtan sunum yapıldı.

Daha sonra üniversitenin kütüphanesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, burada bulunan Türk öğrencilerle sohbet etti ve derslerinde başarı diledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de kız öğrencilerle sohbet etti ve anı fotoğrafı çektirdi.

Okuldan ayrılışı sırasında başından gül yaprakları dökülerek uğurlanan Cumhurbaşkanı Gül, Varşova’daki temaslarını tamamlayarak, İstanbul’a hareket etti.

VİSTULA ÜNİVERSİTESİ

Varşova Ekonomi ve Bilgisayar Bilimleri Üniversitesi adıyla 1996’da kurulmuştur. Başlangıçta Polonyalılara ait olup, ekonomik kriz dolayısıyla Türk girişimciler tarafından satın alınmış ve ismi Vistula Üniversitesi olarak değiştirilmiştir. Vistula şehrin ortasından geçen nehrin adıdır. İngilizce ve Lehçe dillerinde eğitim veren üniversite, 3 bin öğrencisi ve 20 bine yaklaşan mezunuyla Polonya’daki özel eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahiptir.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı