KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Terör Örgütü Üyesi ile Gazeteciyi Ayırmak Gerekir”

07.06.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Terör Örgütü Üyesi ile Gazeteciyi Ayırmak Gerekir”



Vistulo Üniversitesi’ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye'ye haksızlık yapılmaması gerekir. Başka faaliyetler içinde olmuş, terör örgütlerinin silahlı çatışmalarına girmiş, ama işte gazeteci... Onu dışarıda gazeteci olarak takdim etmek Türkiye'ye haksızlık” dedi.

Bir basın mensubunun tutuklu gazetecilerle ilgili dünkü sözlerinin farklı yorumlara yol açtığını ifade ederek, değerlendirmesini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Aslında benim görüşlerim gayet açık biliyorsunuz” dedi. Natolin Koleji’nde dün sorulan bir soru üzerine, “Türkiye'de ifade özgürlüğü olmadığı” görüşünü doğru bulmadığını söylediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Bu çerçevede son tutuklanan gazeteciler var. O gün yaptığım açıklamalar geçerlidir. Onu zaten muhafaza ediyorum. Dışarıda da Türkiye'nin imajını gölgeleyenlere imkân vermiş oldu. O bakımdan bu kaygılarım geçerlidir. Ama dün açıklamadım onu. PKK ve bazı silahlı terör örgütleriyle ilgili içeride olanlar var. Onların hepsi gazeteci olarak sayılıyor ve Türkiye yanlış bir şekilde tanıtılıyor. Bu ayrımı dün yaptım, ama detaya girmedim. Onun için yanlış anlamaya gerek yok. Daha önce söylediğim şeyler geçerlidir. Ama bu tarafıyla da Türkiye'ye haksızlık yapılmaması gerekir. Başka faaliyetler içinde olmuş, terör örgütlerinin silahlı çatışmalarına girmiş, ama işte gazeteci... Onu dışarıda gazeteci olarak takdim etmek Türkiye'ye haksızlık” dedi.

“TUTUKLULUKLARIN UZUN SÜRMEMESİ GEREKİR”

Gazetecilerin uzun süre tutuklu kalmasına ilişkin değerlendirmesini sorulması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, “Aslında bütün tutuklulukların uzun sürmemesi gerekir. Çünkü tutukluluk uzun sürünce bir nevi cezaya dönüşmüş oluyor” diye konuştu. Sürecin hızlandırılmasının önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Belki bunlarla ilgili usul yasalarında değişiklik gerekebilir. Bu ayrı bir mevzu” dedi.

KENAN EVREN'İN İFADE VERMESİ: “BUNLARIN HEPSİ YASAL SÜREÇ”

Bir başka soru üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, Kenan Evren'in ifade vermesini “Hukukun üstün olduğu bir ülkede yasalar neyi gerektiriyorsa o tabii ki yapılır. Savcılar, yaşından dolayı doğru yapmışlar, kendisini ziyaret etmişler. Dolayısıyla bunların hepsi yasal süreç” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı