KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül’den Kadınlara Çağrı: “Başarılı Olmak İçin Daha Cesur Çalışın”

08.03.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül’den Kadınlara Çağrı: “Başarılı Olmak İçin Daha Cesur Çalışın”


TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği seminerde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, “Kadınların önünde zaman zaman çok absürt engellerin çıkartıldığını görüyoruz; kılık kıyafet gibi. Bütün bu engellerin kaldırılması; gücü, kendine özgüveni, çalışma azmi ve iradesi olan hanımların her alanda önünün açılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen seminerin açılışında bir konuşma yaptı.

İMKB Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizde kadınlara 1934’lerde seçme-seçilme hakkının verildiğini ancak, hala Türkiye’de bu yönde yapılacak çok şey olduğunu kaydetti.



“KADINLARIN HER ALANDA ÖNÜNÜN AÇILMASI GEREKİR”

Eğitimde, sağlıkta, yargıda, üniversitelerde, bilim dünyasında, dışişlerinde ağırlıklı olarak görev alan kadınların, siyaset ve ekonomide varlıklarını fazlaca gösteremediklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu iki alandaki eksikliğin giderilmesinin önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, kadınların sadece çalıştırıldığı, ancak karar mekanizmalarında çok gözükmediği dönemlerin totaliter, otoriter rejimleri çağrıştırdığını ifade ederek, “Onun için kadınların önündeki bütün engellerin aşılması gerekir. Zaman zaman çok absürt engellerin çıkartıldığını görüyoruz; kılık kıyafet, başka şeyler. Bütün bu engellerin hepsinin muhakkak ki kaldırılması; gücü, kendine özgüveni, çalışma azmi ve iradesi olan hanımların her alanda önünün açılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

“İŞ YAŞAMINDA KADINLARIN ÇOK BAŞARILI OLACAKLARINA İNANIYORUM”

Kadınların en kolay yer alıp, kendi başlarına karar verebilecekleri alanın iş dünyası olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, ülkemiz nüfusunun yarısının kadın olmasına karşın, iş gücüne bakıldığında bu oranın görülmediğini, yani ülkemiz kaynaklarının bir bölümünü kullanılmadığını, bunun da büyük israf olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, iş yaşamında kadınların çok başarılı olacaklarına olan inancını ifade ederek, hem yasalarda hem de uygulamada kadınlar lehine pozitif ayrımcılık bulunduğuna da dikkat çekti.

“VERİLEN TÜM FIRSATLARI DEĞERLENDİRİN”

Anadolu’daki illeri ziyareti sırasında iş dünyası ile bir araya geldiğini ve onların arasında artan sayıda kadın girişimciyi görmekten memnuniyet duyduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Gül, kadın girişimcilere “Başarıya çok ihtiyacımız var. Her ilde birkaç tane başarılı kadın girişimcinin olması onların örnek alınacağı anlamına gelmektedir. Verilen tüm fırsatları değerlendirin, göreceksiniz ki hem siz kazanacaksınız, hem aileniz ve neticede de tabii ki Türkiye kazanacaktır. Türkiye’nin bütün potansiyeli bu şekilde harekete geçmiş olacaktır. Nüfusun bir kısmının çalışıp, uğraşıp bir şeyler üretmek için gayret sarf edip de önemli bir kısmının çalışmaması, vaktini, enerjisini başka şeylerle geçirmesi kabul edilebilir bir durum değildir ”dedi.

“BAŞARILI OLMAK İÇİN DAHA CESUR ÇALIŞIN”

Tarihimizde kadınların çok aktif olduğu dönemlerin bulunduğuna da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, geçmişte önemli şairlerin, edebiyatçıların, liderlerin kadınlar arasından çıktığının görüldüğünü, günümüzde de kadınların özellikle iş hayatında başarılı olmak için daha cesur biçimde çalışması gerektiğini aktardı. Cumhurbaşkanı Gül, devletin bu alanda çok büyük imkânlar sunduğunu yineleyerek, kadınların tüm bu imkânlardan faydalanmaları çağrısında bulundu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı