KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Kadınların Hayatın Her Safhasında Rol Aldıklarını Görmekten Mutluluk Duyuyorum”

08.03.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Kadınların Hayatın Her Safhasında Rol Aldıklarını Görmekten Mutluluk Duyuyorum”


İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın seans açılışına katılan Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizde kadınların hayatın her safhasında giderek daha çok rol aldıklarını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ümit ediyorum ki, önümüzdeki dönemde siyasette de kadınların temsili giderek artacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) bugünkü seans açılışını gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle İMKB’de Kadın Girişimcilerle bir araya gelerek görüşen Cumhurbaşkanı Gül, seans açılışı öncesinde bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, gelişmişliğin göstergesinin kadınların iş gücüne, karar mekanizmasına katılması olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca kadınların çok faal olduğu toplumlarda daha çok huzurun, daha çok toleransın bulunduğunu aktardı.


“SİYASETTE KADINLARIN TEMSİLİ GİDEREK ARTACAK”

Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizde de kadınların hayatın her safhasında giderek daha çok rol aldıklarını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Özellikle üniversitede, yargıda, sağlıkta, eğitim alanında, dışişlerinde kadınların giderek çok güçlü bir şekilde temsil edildiğinin görüldüğünü belirtti. Sadece siyasette biraz eksiklik bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Ümit ediyorum ki, önümüzdeki dönemde siyasette de kadınların temsili giderek artacaktır” dedi.

“KADINLARIN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLER KALDIRILMALI”

Kadınların becerilerin en rahat şekilde göstermesi gereken alanlardan birinin iş dünyası olduğunu, bunun için bir engel bulunmadığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, kadınlar ne kadar çok gayretli olur, girişimci ruhu içinde hareket ederlerse o kadar çok teşvik edileceklerini, tüm kapıların açılacağını bilmeleri gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, “Borsada birlikte olmak çok anlamlı. Kadınlar bu yönde Türkiye’de önemli yol aldılar. Ama bunun yanında kadının kendisini yeterli şekilde gösteremediği siyaset ve ekonomi gibi alanlar da var. Bu alanlarda kadınların önündeki tüm engeller kaldırılmalı. Zaman zaman saçma sapan engeller konuluyor; kılık-kıyafet gibi. Bunlar ortadan kaldırılmalı” dedi.

“BİR KEZ ELDE EDİLMEYE BAŞLAYAN BAŞARI KARTOPU GİBİ BÜYÜYECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın girişimcilerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün sizleri daha çok teşvik etmek için, yapabileceğiniz daha çok şeyler olduğunu göstermek için buradayız. Başarabilirsiniz. Başarınca arkası gelir. Başarıya çok ihtiyacımız var” dedi.

Bu tür bir organizasyonu yaptıkları, kadınlara her türlü kolaylığı gösterdikleri ve platformun oluşturulmasındaki çabaları için TOBB’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, “İnanıyorum ki bir kez elde edilmeye başlayan başarı kartopu gibi büyüyecektir ve örnek olacaktır. Herkese de özgüven gelecektir ve her kadın kendi gücünün de farkında olacaktır. Bunu sadece büyük şehirlerimizde, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de değil, Anadolu’nun birçok kentinde de bunun çok güzel örnekleri olduğunu biliyorum” dedi.

GÜNÜN ANISINA PLAKET

Cumhurbaşkanı Gül, kadınların bütün işlerinde titiz olduklarını ifade ederek, bu titizliği iş hayatında da en işi şekilde göstereceklerini söyledi.

Konuşmasının ardından Bayan Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile birlikte seansın açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül'e, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan tarafından, günün anısına bir plaket sunuldu.

Cumhurbaşkanı Gül, seans salonunda brokerlarla bir süre sohbet etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı