KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Mersin'in Akdeniz Oyunları'nın Ev Sahibi Olması İçin Herkes Üzerine Düşeni Yapıyor”

22.02.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Mersin'in Akdeniz Oyunları'nın Ev Sahibi Olması İçin Herkes Üzerine Düşeni Yapıyor”

 

Mersin’in önde gelenleriyle öğle yemeğinde bir araya gelene Cumhurbaşkanı Gül, şehrin sürekli büyüdüğünü ve yurt dışıyla bağlantılı olduğunu, Orta Doğu, Orta Asya ve Asya dikkate alındığında önemli bir lojistik üs haline geldiğini, sadece yerli firmaların değil, yabancı firmaların da yatırım yapacağı bir yer olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül yemekte yaptığı konuşmada, Mersin'in kendine has özellikleri ve ayrıcalıkları bulunduğunu, bunların başında da ticaret ve tarımın geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, dış ticaret ve serbest bölge denince akla ilk gelen şehrin Mersin olduğunu kaydederek, “Bir il bu kadar cazip olunca insanların oraya yerleşip yaşamaya hakkı var” dedi. Büyük şehirlerin avantajlarının da, sorunlarının da büyük olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, avantajlardan dolayı övünüldüğünü, sorunların çözümü için de hep beraber çalışmak gerektiğini belirtti.

2013 AKDENİZ OYUNLARI

2013 Akdeniz Oyunları oylamasının yarın yapılacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül “Umarım yarın güzel bir haber gelir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Mersin'in Akdeniz Oyunları'nın ev sahibi olması için herkesin üzerine düşeni yaptığını kaydederek, “Bu gerçekleşirse, Mersin'de yeni bir dinamizm ve heyecan oluşacak. Bütün dünya spor otoriteleri biliyor ki Türkiye, büyük organizasyonları başarıyla gerçekleştiriyor” dedi.

MERSİN: “ÖNEMLİ BİR LOJİSTİK ÜS”

Cumhurbaşkanı Gül, Mersin'in sürekli büyüdüğünü ve yurt dışıyla bağlantılı olduğunu, Orta Doğu, Orta Asya ve Asya dikkate alındığında önemli bir lojistik üs haline geldiğini, sadece yerli firmaların değil, yabancı firmaların da yatırım yapacağı bir yer olduğunu vurguladı.

MERSİNLİLERE KARDEŞÇE YAŞAMA ÇAĞRISI

Mersinlilerden, şehirlerine sahip çıkmaları ve kardeşçe yaşamalarını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, her şeyin başında huzur, kardeşlik ve dayanışmanın geldiğini belirterek, “Biz birbirimizi ne kadar sever, sayar, saygı gösterirsek, başkaları da o kadar saygı gösterir. Bunu kendimizden esirgersek, başkasından beklememiz zor olur. Bütün vatandaşlarımızın dayanışma içinde olması için şehrin önderlerine görev düşüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül Mersin'de spor ve kültürel konularda eksiklik olduğunu, şehrin küçük bir havaalanına ihtiyacının bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı