KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

“Mersin’in Bereketli Toprakları Sadece Türkiye’yi Değil, Uzak Coğrafyaları da Besliyor”

22.02.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Mersin’in Bereketli Toprakları Sadece Türkiye’yi Değil, Uzak Coğrafyaları da Besliyor”

 

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin önemli ticaret atardamarlarından biri olarak nitelendirdiği Mersin’in, bereketli topraklara sahip olduğunu belirtti ve şehrin sadece Türkiye'yi değil, uzak coğrafyaları da beslediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gitti. İstanbul’dan havayoluyla Adana’ya giden Cumhurbaşkanı Gül’ü, Adana Havalimanı'nda, Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz ve diğer yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, buradan Mersin'in Tarsus ilçesine geçti.

Belediye Ziyareti
Liman Ziyareti
Öğle Yemeği

Tarsus’taki incelemelerinin ardından Mersin Valiliğini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Akdeniz'in en büyük ve en canlı şehirlerinden birini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Limanı ve serbest bölgesi ile Mersin'in Türkiye'yi yurt dışına açan bir şehir olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Gül, Mersin’i, Türkiye'nin önemli ticaret atardamarlarından biri olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Mersin'in bereketli topraklara sahip olduğunu da aktararak, şehrin sadece Türkiye'yi değil, uzak coğrafyaları da beslediğini anlattı. Mersin'in, her büyük şehir gibi sorunlarının da büyük olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Gül, kentin sorunlarının el birliği içinde çözüleceğini kaydetti.

“2013 AKDENİZ OYUNLARI İNŞALLAH MERSİN'DE YAPILACAK”

Bir soru üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, Mersin'in 2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacağına dair inancını dile getirerek, oyunlara ilişkin garantilerin verildiğini, Hükümet ve ilgili kurumların bu konuda gereken çalışmaları yürüttüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehrin yarın gerçekleştirilecek oylama ile belirleneceğini hatırlatarak, Mersin'in en güçlü aday olduğunu aktardı. Ev sahibi olması durumunda Mersin'de Akdeniz Oyunları'nın en iyi şekilde gerçekleştirileceğine olan inancını da dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “2013 Akdeniz Oyunları inşallah Mersin'de yapılacak ve burada güzel bir rüzgâr esecektir” dedi.

Ziyareti sırasında Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhurbaşkanı Gül'e, minyatür bir narenciye ağacı ile bir öğretmen tarafından çizilen portre tablosunu sundu.

BELEDİYE BİNASINDAN HALKA HİTAP

Daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, belediyeye gelişi sırasında vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı. Belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Mersin'e geldiği andan itibaren gösterilen sevgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti. Mersin'de planlanan projeler hakkında bilgi aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Sizlere daha iyi hayat koşulları sunabilmek için başkan, vali ve siyasetçiler uğraşır, uğraşıyor” dedi. Konuşmasında Mersin'i, ‘Türkiye'nin dışarı açılan penceresi’ olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Gül, yerli ve yabancı birçok kişinin uğrak yeri olan kentin bereketli topraklara sahip olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Mersinlilerden şehrin kıymetini bilmelerini isteyerek, “Hep beraber, kardeşçe, dayanışma içinde, birbirinizi severek, sayarak hayatınıza devam edeceksiniz, Mersin ile övüneceksiniz” dedi.

Konuşmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'ı makamında ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’e Mersin'in simgesinin işli olduğu gümüş tabak ile Mersin Büyükşehir Belediyesi bayan ve erkek basketbol takımlarının 33 sırt numaralı, üzerinde ‘Abdullah Gül’ yazan formaları hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Gül’e ziyareti sırasında kentte yürütülen yerel hizmetlere ilişkin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından bir brifing verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ardından, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Liman’da incelemelerde bulundu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı