KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

MGK’dan Kardeşlik ve Huzur İçinde Bir Arada Yaşama Kararlılığı

29.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
MGK’dan Kardeşlik ve Huzur İçinde Bir Arada Yaşama Kararlılığı


MGK’nın ardından yapılan açıklamada, halkımızın her zaman ortaya koyduğu kardeşlik ve huzur içinde bir arada yaşama kararlılığının Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğinin en güçlü teminatı olduğunun altı çizildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Millî Güvenlik Kurulu (MGK) sona erdi. MGK Genel Sekreterliği’nin toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin etraflı biçimde ele alındığı aktarıldı.

KARDEŞLİK VE HUZUR İÇİNDE BİR ARADA YAŞAMA KARARLILIĞI

Bildiride, halkımızın her zaman ortaya koyduğu, kardeşlik ve huzur içinde bir arada yaşama kararlılığının Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğinin en güçlü teminatı olduğunun altı çizilerek, bu bağlamda, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve toplumsal barışını hedef alan tahrik ve girişimlerin milletimizin kardeşçe yaşama iradesi karşısında hiçbir sonuca ulaşamayacağına olan kati inanç vurgulandı.

RESMÎ DİLİ DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK HİÇBİR GİRİŞİM KABUL EDİLMEYECEKTİR

Bu çerçevede, toplumda infial yaratabilecek ve demokrasiye, kişisel hak ve özgürlüklerin gelişimine, toplumsal barışa ve kardeşlik duygusuna zarar verecek yaklaşımlardan kaçınılmasının ve herkesin sorumluluk içinde hareket etmesinin büyük önem taşıdığına işaret edilen bildiride, “Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet” anlayışını ve önde gelen ortak paydalarımızdan birini teşkil eden Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî dilinin Türkçe olduğu gerçeğini değiştirmeye yönelik hiçbir girişimin kabul edilmeyeceğine dikkat çekildi.

Ayrıca önümüzdeki dönemde de terörün ve onun beslendiği ortamın tasfiyesine yönelik çok yönlü ve geniş kapsamlı mücadelenin, aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

IRAK’TAKİ YENİ HÜKÜMETİN KURULMASINDAN DUYULAN MEMNUNİYET

Bildiride, Irak’taki son gelişmelerin değerlendirildiği belirtilerek, 21 Aralık’ta yeni hükümetin kurulmasından duyulan memnuniyet ifade edildi. Yeni hükümetin Irak halkının karşı karşıya bulunduğu güvenlik, siyasi, ekonomik ve sosyal sorunların çözülmesi yönünde göstereceği çabalara Türkiye’nin her türlü desteği vermeye devam edeceğinin altı çizilerek, bu kapsamda ayrıca, terörle mücadeleye ilişkin Türkiye-Irak-ABD üçlü mekanizması sürecindeki gelişmelerin gözden geçirildiği de aktarıldı.

ADA’DA ADİL, KALICI VE KAPSAMLI BİR ÇÖZÜM

Açıklamada, Kıbrıs’ta devam etmekte olan BM müzakere sürecinin ele alındığı toplantıda, Ada’da adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme ulaşılması için önümüzdeki dönemde atılabilecek adımların değerlendirildiği ifade edildi. BM Genel Sekreteri’nin ortaya koyduğu 2010 yılı sonunda kapsamlı çözüme ulaşılması hedefine Türk tarafınca gösterilen tüm çabalara karşın, Rum tarafının oyalayıcı tutumu nedeniyle ulaşılamamasının üzerinde durularak, BM Genel Sekreteri’nin bu durumdan duyduğu memnuniyetsizliğin paylaşıldığı dile getirildi. Ayrıca Türkiye’nin, devam eden müzakere sürecine ve KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yapıcı çabalarına tam destek vermeye devam edeceği de kaydedildi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı