"Sanayici ve İş Adamları Başarılıysa O Ülke Kalkınıyor Demektir"

11.12.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Sanayici ve İş Adamları Başarılıysa O Ülke Kalkınıyor Demektir"


Özel sektörün Türkiye'nin dinamosu olduğunu ifade eden ve Adana’da özgüveni yüksek, kendine inanan ve geleceğe yönelmiş bir sanayici topluluğu gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Ülkeyi kalkındıracak olan sizin yatırımlarınızdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.


Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilere yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, Adana’da özgüveni yüksek, kendine inanan ve geleceğe yönelmiş bir sanayici topluluğu gördüğünü söyledi.

 

 

“SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI ÜLKENİN DİNAMOSUDUR”

Cumhurbaşkanı Gül, sanayici ve iş adamlarının bir ülkenin dinamosu olduğunu belirterek,  ''Sanayici ve iş adamı başarılıysa o ülke kalkınıyor demektir. Sadece, devletin yaptığı işle kalkınmanın olmadığını gördük. Neticede devlette çalışınca; çalışsan da, çalışmasan da maaş ödeniyor. Ama o 1-2 veya 10-20 yıl gidiyor, sonunda o devletler tıkanıyor. Onun için bu özelleştirmeler mecburen yapıldı. Kâr ve zarar hesapları bilinsin, kârda mıyız, zararda mıyız görülsün diye. Gidemez hale geldik. Devam ettirebilmek için de vergiye yüklenmek gerekiyor. Vergiye yüklenince de sizin canınız çıkıyor'' dedi.

“ÜLKEYİ KALKINDIRACAK OLAN SİZİN YATIRIMLARINIZDIR”

Özel sektörün Türkiye'yi kalkındıracağını, döviz getireceğini ve istihdam yaratacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ''Vergiyi de siz ödüyorsunuz, onlarla devlet hastane yapıyor, okul yapıyor. O bakımdan ben gittiğim her yerde iş adamları ile beraber oluyorum. Sizlere her türlü desteği, devletimiz, hükümetimiz veriyor. İş hayatı ile çok barışık bir yönetim var. Bu çok önemli bir şeydir. Çünkü öyle olmak zorunda.  Ülkeyi kalkındıracak olan sizin yatırımlarınızdır. Bana 'buradaki elektrik sarfiyatında yüzde 38 artış var' denildi. Yüzde 38 elektrik sarfiyatında artışın olması üretimin olmasıdır. Daha çok insanın istihdam edilmesi ve daha çok mal satılması demektir. Mallar taşınırken, satılırken dolaylı vergiler ödeniyor. Bütün bunların hepsi hem devlete, hem size, hem herkese yarıyor. O açıdan bunun farkında olmamız gerekiyor'' dedi.

“AR-GE’YE ÖNEM VERİN”

Cumhurbaşkanı Gül, Çukurova'daki sanayinin eskisi gibi sadece tarıma dayalı olmadığını belirterek, sanayinin artık çok çeşitli alanlarda üretim yapabilme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Şirketlerin araştırma ve geliştirme bölümlerine çok önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu bölümlere yapılan yatırımların boşa gitmediğini, şirketlere büyük katkılar sağladığını belirtti.

“KOMŞU ÜLKELER SİZİN YENİ YATIRIM SAHANIZ”

Konuşmasında dış politikaya da değinen Cumhurbaşkanı Gül, ''Dış politikada artık komşularla düşman değiliz, komşularla dayanışma içerisine giriyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, artık sınırlar ve vizelerin de kalktığına da dikkat çekerek. “Sınırlar yarın, Adana ile Kayseri'nin sınırı gibi olacak. Yani idari sınır olacak. Gün gelecek böyle olacak. Avrupa'da böyle olmadı mı? Fransa ile Almanya arasında eskiden gidip gelirken gümrükler vardı. Bizim gibi gidip gelirken dururdunuz, arabanıza bakarlardı, damga vururlardı. Şimdi Almanya ile Fransa arasında geçerken ise ne araba durur ne arabanıza bakarlar. Arabalar gider gelir. İşte bizim bölgemiz de böyle olacak. Bütün bölgeye siz hitap edeceksiniz. Bütün bu bölgeye mallarınızı satacaksınız. Avrupa ile zaten Gümrük Birliği içerisinde olduğumuz için Avrupa sizin piyasanız. İstanbul ne ise Londra ve Paris öyle. Serbest ticaret anlaşmaları yapılıyor bütün komşu ülkelerle. Gümrükler iniyor. Buralar sizin piyasanız. Yatırımlarınızı buna göre planlayın. Türkiye'nin geleceği çok parlak. Bu parlaklık içinde Adana'nın da geleceği şüphesiz ki çok parlak olacak”dedi.

TANITIMIN ÖNEMİ

Devlet adamlarının özgüvenlerinin yüksek olması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu özgüvenin iş adamları ve sanayicilerin başarısıyla olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, sanayicilere tanıtıma da önem vermeleri ve tüm dünyaya mal satacakmış gibi çalışmaları gerektiğini söyledi.

“ÜNİVERSİTE İLE İŞ DÜNYASI EL ELE OLMALI”

Sanayi ve üniversite iş birliğinin önemine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, dünkü konuşmalarında Adana'ya yeni vakıf ve devlet üniversiteleri kurulması gerektiğini söylediğini hatırlatarak, bu konunun takipçisi olacağını, sanayicilerin de üzerlerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, sanayicilerin çağı yakından takip etmesi ve üniversite ile iş birliği içinde olması gerektiğini söyleyerek, ''Artık anamızdan, babamızdan, dedemizden gördüğümüz teknolojiyle olmuyor bu iş. Eğer babamızın yaptığı işi biz de yapmaya devam edelim dersek o devam ettirilemez bir iş oluyor, bugünkü tabiriyle sürdürülemez oluyor, bir noktada tıkanıyor. Birçok büyük firmanın batışının altında bu var. O açıdan üniversite ile iş dünyası el ele olacak. Bu konuda organize sanayi bölgesi yönetimine iş düşüyor'' dedi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü de yaptığı konuşmada, sanayicilerin artık kabuğunu kırdığını, krizin etkilerini ortadan kaldırdığını söyledi.

 

 


ULU CAMİİ VE KÜLLİYE ZİYARETİ

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, 1541'de yapılan tarihi Ulu Camii ve Külliyesi'ni gezdi. Külliyede bulunan Ramazanoğlu Konağı ve Medresesi'nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül’e, yetkililer tarafından yapının tarihçesi hakkında bilgi verildi. Medresede, Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül’e bir ney dinletisi sunuldu.

Medrese ziyareti sonrası Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül yetkililerle birlikte öğle yemeğinde bir araya geldiler. Yemeğe, Bayan Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen "81 ilde 81 Yıldız Projesi"ne Adana'dan seçilen 2009 yıldızı Şükran Akyalı ile 2010 yıldızı Halime Demir de katıldı.

Yemeğin ardından Adana’daki temas ve incelemelerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül Ankara’ya hareket etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı