KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde Temel Atma Töreni

28.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Kayseri'de, Şehrin ikinci Vakıf Üniversitesi olan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nin iki fakülte binasının temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Gül, hayırseverlerin katkılarıyla önemli yatırımların yapıldığını ifade etti.
  

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı tarafından kurulan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nin iki fakülte binasının temel atma törenine katıldı.  

İMKÂNI OLMAYAN ÇOCUKLARA FIRSAT EŞİTLİĞİ

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, bu tür hayır işlerinden dolayı Kayseri ve hemşehrileri ile gurur duyduğunu getirerek, “Kayseri birçok bakımdan Türkiye’ye güzel örnekler teşkil ediyor. Bunlar siz değerli hayırsever ailelerin sayesinde gerçekleşiyor. Nuh Naci Yazgan, daha bu faaliyetler bilinmeden Kayseri’nin çocuklarına sahip çıkmak, onların yüksek tahsil görmelerini temin etmek için büyük gayretler göstermiştir. İmkânı olmayan çocuklara fırsat eşitliği sağlamak için kurulan vakıf, binlerce Kayseri evladının yüksek tahsil yapmasına ve ülkesine hizmet etmesine vesile olmuştur. Vakıf, bu bilinci bugün de devam ettiriyor” dedi.

Ülkenin her yerinde çok güzel işler yapıldığını ve hayırseverlerin katkılarıyla önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, üniversite kurmanın önemli bir başarı olduğunu ama o üniversiteyi iyi bir üniversite yapmanın da ayrı bir misyon olduğunu belirterek, “Üniversitenin sorumlularına sesleniyorum: Şimdiden üniversitenin öğretim kadrosunun, eğitim kalitesinin artırılması için yapılacak hazırlıkları yoğunlaştırmak gerekir. Buradan mezun olacak öğrenciler, en vasıflı şekilde olmalı. Bunlar ülkemize, sadece Türkiye’de değil, dünyanın her tarafından iş yapabilecek, başarı kazanabilecek meslek erbabı haline gelmelidir” dedi.

“ÜNİVERSİTELERİMİZDE BÜYÜK ATILIMLAR OLACAK”

Yükseköğrenim kurumlarının sorunlarını ve eğitim kalitesini yakından takip ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnanıyorum ki 5-10 sene sonra üniversitelerimizde büyük atılımlar olacaktır. Üniversitelerimiz artık dışa açılıyor. Özellikle vakıf üniversitelerinin diğer ülkelerden öğrenci kabul etmeleri kolaylaştı. Bu, üniversitelerimiz için de ülkemiz için de önemli bir imkân. Ülkemizdeki okullardan mezun olan bir öğrenci, ülkesinde Türkiye’nin elçisi gibi olacaktır. Türkiye’de okuyup gidip ülkesinde bakan, başbakan, büyük iş adamı, önemli devlet mekanizmalarının içinde yer alan kişileri biliyoruz. Bunlar Türkiye ile o ülke arasında çok büyük ekonomik ve siyasi imkânlar oluşturmaktadır. O açıdan açılan bu vakıf üniversitelerine yabancı öğrencileri getirme çalışmaları da ihmal edilmemeli.”

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra hayırsever aileler ile birlikte vakıf tarafından yaptırılacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası ile Mehmet Sağıroğlu ve eşi Azize Sağıroğlu tarafından yaptırılacak Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi binasının temellerini attı. Hayırsever aile üyeleri ile bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı