KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Kızılay, İnsanlık Adına Dünyanın Dört Bir Yanına Hizmet Götürüyor"

28.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de, Süleyman Çetinsaya tarafından yaptırılan Türk Kızılayı Süleyman Çetinsaya İç Anadolu Bölge Kan Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, 1800'lü yıllarda Hilal-i Ahmer adıyla kurulan Kızılay’ın o günden bugüne kadar insanlığın hizmetine koştuğunu belirterek, “Bütün vatandaşlarımızın, Kızılay’ı desteklemesi, yardımcı olması büyük bir görev olacaktır” dedi.

“İHTİYACI OLANA AYRIM YAPMAKSIZIN KOŞAN BİR MİLLETİZ”

Kızılay’ın sadece Türkiye'ye değil, dünyanın dört bir yanına hizmet götürdüğünü ve Pakistan'dan Haiti'ye dünyanın her tarafında insanlık adına büyük hizmetler verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Kızılay sadece Türkiye'ye değil, dünyanın dört bir yanına hizmet götüren uluslararası bir yardım kuruluşu haline gelmiştir” diye konuştu.

Pakistan'da yaşanan sel felaketine de değinen Cumhurbaşkanı Gül, Türk halkının yardımseverliğinin takdirle karşılandığını belirterek, ''Geçmişte ve bugünlerde Pakistan'da yaptığımız hizmetleri, yardımları Pakistan halkı hiç unutmuyor. Endonezya halkı da hiç unutmadı. Biz, dil, din, ırk ayrımı yapmadan, kim bir ihtiyaç içindeyse onun yardımına koşan bir milletiz” dedi.

“TÜRKİYE'NİN KAN İHTİYACI KONUSUNDAKİ SİSTEMİNİ OTURTAMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİK”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'de kan ihtiyacının yıllardan beri Kızılay tarafından karşılandığını, ancak hala bazı eksikler olduğunu da belirterek, “Kızılay, birçok alanda faaliyet göstermekte, kan merkezi de bu alanlardan birisi. Kan, insanların zengin fakir ayırımı yapmadan en büyük ihtiyacıdır. Türkiye'nin kan ihtiyacı konusunda gelişmiş ülkelerdeki sistemi hala tam oturtamamış olması, büyük bir noksanlık ve eksikliktir. Türkiye'nin kan ihtiyacı ve bunu karşılama konusunda çok büyük bir açık vardır. Kızılay bu konuda çok gayret göstermektedir. Kan verme eksikliği konusunda, Türk halkının bunu gönüllü olarak, koşarak yapması gerekir. İnançlarımız, değerlerimiz düşünüldüğünde böyle bir sıkıntının olmaması gerekir. Demek ki, o zaman sistemi çok iyi kuramamışız” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, açılışını yaptığı kan merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı